Kérdéses az angolok egyik kulcsjátékosának vb-szereplése

Horizontal FOOTBALL
Leipzig's Hungarian midfielder Dominik Szoboszlai (R) and Manchester City's English defender Kyle Walker vie for the ball during the UEFA Champions League, Group A, football match RB Leipzig v Manchester City in Leipzig, eastern Germany on December 7, 2021. (Photo by Ronny HARTMANN / AFP)
Vágólapra másolva!
Elképzelhető, hogy kénytelen lesz nélkülözni egyik kulcsemberét a katari foci-vb-n az angolok szövetségi kapitánya. Gareth Southgate számára valóságos csapás lehet, ha Kyle Walker nem játszhat, és jelen állás szerint erre elég nagy az esély. A Manchester City sztárját ugyanis lágyéksérülés miatt nemrég megműtötték, a lábadozása pedig elhúzódhat. 

Az angol védő klubja nyilatkozatban erősítette meg, hogy Walker a Manchester United elleni vasárnapi, 6-3-as eredménnyel végződő meccs második félidejében sérült meg a lágyékán, kedden pedig megműtötték.

A játékos később megosztott egy képet a kórházi ágyáról az Instagramon, azt írta:

"Játékosként el kell fogadnunk, hogy a sérülések hozzájárulnak a játékhoz, amit annyira szeretünk. A keddi műtétem sikeres volt, úgyhogy most már teljes erőmmel a gyógyulásomra koncentrálok.

Mindennap támogatni fogom a csapattársaimat, ahogy csak tudom. Még egyszer köszönök minden kedves üzenetet."

A Manchester City vezetőeedzője, Pep Guardiola a műtét előtt még arról beszélt, hogy attól tart,

Walker nem biztos, hogy alkalmas lesz a játékra az alig hat hét múlva kezdődő tornán.

Ha Walker gyógyúlása elhúzódik, az azt jelenti, hogy Reece James valószínűleg a kezdő tizenegybe kerül Walker helyére.

Az angol válogatott november 21-én játssza első vb-meccsét Irán ellen.