Társoldalunk:

Kérdéses az angolok egyik kulcsjátékosának vb-szereplése

2022.10.06. 15:39

Elképzelhető, hogy kénytelen lesz nélkülözni egyik kulcsemberét a katari foci-vb-n az angolok szövetségi kapitánya. Gareth Southgate számára valóságos csapás lehet, ha Kyle Walker nem játszhat, és jelen állás szerint erre elég nagy az esély. A Manchester City sztárját ugyanis lágyéksérülés miatt nemrég megműtötték, a lábadozása pedig elhúzódhat. 

Az angol védő klubja nyilatkozatban erősítette meg, hogy Walker a Manchester United elleni vasárnapi, 6-3-as eredménnyel végződő meccs második félidejében sérült meg a lágyékán, kedden pedig megműtötték. 

A játékos később megosztott egy képet a kórházi ágyáról az Instagramon, azt írta:

"Játékosként el kell fogadnunk, hogy a sérülések hozzájárulnak a játékhoz, amit annyira szeretünk. A keddi műtétem sikeres volt, úgyhogy most már teljes erőmmel a gyógyulásomra koncentrálok. Mindennap támogatni fogom a csapattársaimat, ahogy csak tudom. Még egyszer köszönök minden kedves üzenetet."

A Manchester City vezetőeedzője, Pep Guardiola a műtét előtt még arról beszélt, hogy attól tart, Walker nem biztos, hogy alkalmas lesz a játékra az alig hat hét múlva kezdődő tornán. 

Ha Walker gyógyúlása elhúzódik, az azt jelenti, hogy Reece James valószínűleg a kezdő tizenegybe kerül Walker helyére.

Az angol válogatott november 21-én játssza első vb-meccsét Irán ellen.