Több ezer török rendőr ügyel majd a katari-vb biztonságára

Horizontal
Törökország mintegy 3000 rendőrt küld a vb-re
Vágólapra másolva!
Török rendfenntartók is hozzájárulnak a biztonság garantálásához a november-decemberi katari labdarúgó-világbajnokságon - adta hírül a Török Rádió- és Televízió-társaság (TRT).

A török parlament szerda este hagyta jóvá az ország biztonsági kontingensének hat hónapos küldetéséről szóló törvényjavaslatot a futball-vb Pajzs hadműveletének részeként. Ez a TRT beszámolója szerint előírja a török rendvédelmi erők bevonását a november 20. és december 18. közötti vb biztonsági intézkedéseibe.

Törökország mintegy 3000 rendőrt küld a vb-re /illusztráció/ Forrás: AFP/Yasin Akgul

"Tekintettel a Törökország és Katar közötti történelmi, kulturális és humanitárius kapcsolatokra, a két ország szoros együttműködésére politikai, gazdasági, katonai és egyéb területeken, helyénvalónak tartottuk pozitív választ adni a katari kormány kérésére" - áll a parlament határozatában.

A kontingens létszámát nem adták meg, de úgy tudni, hogy Törökország mintegy 3000 rendőrt, 100 különleges szakembert, 50 robbanóanyag-specialistát és 80 szolgálati kutyát küld Katarba a sportlétesítmények és szállodák biztonságának garantálására.