Társoldalunk:

Brutális sérülést és őrült végjátékot hozott az Újpest-Kecskemét meccs

2022.10.07. 22:12

A labdarúgó NB I 10. fordulójának péntek esti mérkőzésén az újonc Kecskemét 2-1-re nyert az Újpest ellen a Szusza Ferenc Stadionban, és vezeti a bajnokságot. A meccs végén a vendégek kapusának a fejét brutálisan eltalálták a labdával és hordágyon kellett levinni a pályáról, majd két játékos durván összefejelt, akiket szintén ápolni kellett. A bíró emiatt rengeteget hosszabbított, az Újpest a 104. percben szépített, de a végén a Kecskemét örülhetett. 

Jó iramú, kiegyenlített játékkal kezdődött a meccs, amelynek 12. percében egy szöglet után Tóth Barna a kapuba talált, de a vendégek gólját a játékvezető nem adta meg, mert a beívelés közben a levegőben meglökték a fővárosiak kapusát. A folytatásban sokkal többet birtokolta a labdát az Újpest, és ez helyzeteket is eredményezett. A 32. percben Gouré és Katona közeli próbálkozása után is mentett a KTE, és a folytatásban sem született gól.

Tíz perc telt el a második félidőből, amikor - a játék képe alapján meglepetésre - Tóth éles szögből eleresztett bravúros lövésével megszerezték a vezetést az alföldiek. A kapott gól hatására fokozta a nyomást ellenfele kapuja előtt az Újpest, amely még nagyobb labdabirtoklási fölényben volt, ám a nyolcvanadik percben egy gyors, pontos ellentámadás végén a csereként beállt Katona Bálint az első találathoz igencsak hasonlító góllal megduplázta a KTE előnyét.

A kecskemétiek az egész meccs folyamán jól védekeztek, és ez a hajrában sem változott, de mivel Varga Bence kapus a tizenhatoson belül buktatta Borellót, büntetőt kapott a házigazda. A sértett nem tudott szépíteni, mivel fejbe lőtte a vetődő Vargát, akit az önfeláldozó védés után a mentők hordágyon vitték le a pályáról, majd kórházba szállítottak. Hamarosan újra hosszú percekre megállt a játék ápolás miatt, ugyanis két játékos a levegőben összefejelt. Bár Diaby a 104. percben fejjel szépített, és az egyenlítésre is volt esélyük a hazaiaknak, nem sikerült pontot szerezniük. A találkozó végül 106 percig tartott.

OTP Bank Liga, 10. forduló:
Újpest FC-Kecskeméti TE 1-2 (0-0)