Társoldalunk:

A brit parlament kitilthatja az országból Haalandot, mert egy robot

2022.10.07. 21:06

Angliában a Manchester City sztárjának, Erling Haalandnak az ellendrukkerei elindítottak egy petíciót, amellyel azt akarják elérni, hogy a norvég csatár ne játszhasson a Premier League-ben.

A Manchester City nyári sztárigazolása berobbant az angol bajnokságba, és a Bajnokok Ligájában is számolatlanul rugdossa a gólokat. Pep Guardiola csapatában eddig 11 mérkőzésen már 19 gólt szerzett, csak a Bournemouth kapujába nem tudott betalálni.

Angliában - főként a rivális Manchester United szurkolóinak köszönhetően - elindult egy petíció, amelyben azt fogalmazták meg, hogy Haalandot el kellene tiltani attól, hogy a City-ben játsszon.

Egyszerűen nem fair. Változást hozhatunk. Itt az idő, hogy az emberek közbelépjenek. Ez a robot többet nem vállalhat semmilyen szerepet az országunkban - áll a petíció leírásában.

A spanyol AS megírta, hogy a vélhetően viccnek szánt petícióra kétmillió aláírás gyűlt össze, emiatt ezt a törvények szerint a brit parlamentnek meg kellene tárgyalnia. Ezért inkább gyorsan visszavonták. 

Kár, kiváncsiak lettünk volna arra a vitára...