A magyar válogatott egyik legfontosabb játékosa is megszólalt a sorsolásról

KIMMICH, Joshua; NAGY Ádám, foci, futball, mérkőzés, 2022. 09. 29., magyar-német, nemzetek ligája
Nagy Ádám, Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában, a Németország-Magyarország mérkőzés előtt a lipcsei Red Bull Arenában
Vágólapra másolva!
Vasárnap délben Frankfurtban kisorsolták a 2024-es németországi Európa-bajnokság selejtezősorozatának csoportjait. A magyar válogatott a G csoportba került Szerbia, Montenegró, Bulgária és Litvánia mellé. A sorsolás végeredményéről Nagy Ádám és Bolla Bendegúz is elmondta a véleményét. 

Az AC Pisa középpályása, Nagy Ádám elmondta: "izgalmas, jó csoportba" került a magyar válogatott, amellyel szemben az elmúlt évek sikeres szereplése miatt "kötelező elvárás lett" a Eb-részvétel.

és azt se felejtsük el, hogy azért eddig az elmúlt években rendre bajban voltunk, amikor olyan ellenféllel találkoztunk, amellyel szemben az erőviszonyok alapján nyernünk kellett volna" - nyilatkozta a magyar válogatott kulcsembere.

Nagy Ádám szerint minden ellenfelet tisztelni kell Forrás: MTI/Illyés Tibor

Hozzátette: bízik azonban abban, hogy mostanra a válogatott már felnőtt ehhez a feladathoz is, és amikor neki kell irányítani a játékot, akkor azt az akadályt is gond nélkül tudja venni. A mostani csoportból ennek kapcsán a bolgárokra és a litvánokra utalt.

Bolla Bendegúz, a Grasshoppers szélső védője hangsúlyozta, hogy az ellenfelek között olyan nagy név ezúttal nincs a csoportban, mint volt a Nemzetek Ligájában, de ettől függetlenül kemény mérkőzésekre számít, a továbbjutásért pedig igenis meg kell küzdeniük.

mondta. Kiemelte: a szerbeknél vannak sztárok és csapatként is "jól muzsikálnak", így a legkeményebb ellenfélként tekint rájuk.

A tíz selejtezőcsoport mindegyikéből az első kettő jut ki a 24 csapatos kontinenstornára. A maradék három helyért 12 csapat küzdhet meg a 2024 márciusában esedékes pótselejtezőkön. A németországi Eb-t 2024-ben június 14. és július 14. között rendezik.