Itt az Újpest válasza edzőjük, Véber György példátlan botrányára

2022.10.11. 12:14

Az Origo is megírta, hogy a korábbi válogatott focista, Véber György minősíthetetlenül, ocsmány, trágár hangnemben szidta saját játékosait, az Újpest FC U19-es csapatának hétvégi mérkőzésén. Kíváncsiak voltunk Véber és a klub reakciójára, így mindkét helyre elküldtük kérdéseinket.

 Az MTK elleni találkozón az egyik játékos szülei videóra vették Véber trágár mocskolódását.

„K..va életbe, ereszd már el, kerüld ki körbe, b..d meg! Beleül az öledbe! Ez nem igaz, hogy nem mész rá, egy hónapja ugatom! Egyszerűbb, ha rúgsz egy öngólt minden meccsen. Buta f..sz! B... szájba az összes a k..va anyját! Neked eszed annyi van b... meg, mint annak a bábúnak ott, vitted ki a raktárba, b..d meg... A fa..omba kerültök ti ide, b...d meg, Újpestre, ilyen tudással. Vak ge.ik gyülekezete, ... meg. Goldballba, meg ott kéne a f...om tudja, hol lennetek. Falutokba... Senkiháziak..."

Az Origo kedden reggel Véber Györgynek, és az őt foglalkoztató Újpest FC-nek is e-mailt küldött, melyben feltettük kérdéseinket. Kíváncsiak voltunk rá, hogy magyarázza viselkedesét az edző, illetve hogy reagál a történtekre a klub. 

Véber Györgynek a következő levelet küldtük el: 

Tisztelt Véber György!
Lapunk is beszámolt arról az esetről, amely az egyik U19-es mérkőzésen történt, amelyen ön minősíthetetlen hangnemben ordított a játékosokkal. Az esetről videó is készült, gondolom, ezt ön is látta már.

Tisztelettel szeretném a következőket megkérdezni:

  • Miért tette mindazt, ami ezen a videón hallható?
  • Miért beszél így azokkal a fiatalokkal, akiket önre bíztak?
  • Ezek után hogyan akar ennek a csapatnak az edzője lenni?

Míg az Újpestnek az alábbi levelet küldtük:

Tisztelt Újpest FC!
Gondolom önök is megdöbbenéssel vették tudomásul azt az edzői magatartást, amelyet Véber György az egyik U19-es mérkőzésen produkált.
Ezzel kapcsolatban a következő kérdéseket szeretnénk feltenni, s ezekre megnyugtató választ kapni:

  • Mit szólnak a történtekhez? Mi az Újpest FC álláspontja az üggyel kapcsolatban?
  • Hogyan akar Véber György egy olyan csapat edzője lenni a továbbiakban, ahol így beszél a rá bízott játékosokkal?
  • Milyen következménye lesz ennek a kínos esetnek?

Nem sokkal kedden déli 12 óra előtt a következő válasz érkezett Újpestről, Berta Csaba ügyvezető igazgatótól.

Véber Györgyöt eddig nem rúgta ki az ÚjpestForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

"Az esettel kapcsolatban annyit szeretne az Újpest FC elmondani, hogy természetesen a edző viselkedését nem tartja elfogadhatóak, a belső vizsgálat megtörtént, a következmények pedig a klub belügyének számítanak."

Az újpesti vezetők válaszlevelükben ezek után az Origót kezdték el szidni, mégpedig azért, mert szeptember közepén az egyik meccsükről nekik nem tetsző címet adtunk.