Sallai Roland: Közel voltam ahhoz, hogy elveszítsem a látásomat

2022.10.15. 11:01

A magyar labdarúgó-válogatott szélsője, Sallai Roland nem szívesen beszél a sérüléséről, és bár még nincs tökéletes állapotban, reméli, hogy novemberben már ott lehet a válogatott mérkőzésein.

Sallai Roland az nso.hu-nak adott nyilatkozatában elmondta, egyre jobban van a sérülése után - , a Leverkusen otthonában 3-2-re megnyert mérkőzésen szenvedett arccsontsérülést, miután a bal szeme alatt megrúgta Jonathan Tah -, már elkezdte külön a labdás edzéseket, remélhetőleg minél hamarabb csatlakozhat a csapathoz.

"Napról napra tesztelik a szememet, hogyan reagál. A legfőbb gond, hogy ha lefelé nézek még nem tökéletes a látásom, de érzékelhető a folyamatos javulás, úgyhogy bizakodó vagyok. Remélem, minél hamarabb visszatérhetek, de pontos időpontot inkább nem mondanék."

Sallai Roland arccsonttörést szenvedett, kis híján elvesztette a látásátForrás: AFP/Uwe Kraft

Arra a kérdésre, hogy mennyire emlékszik a sérülést megelőző helyzetből, így reagált a válogatott támadó.

"Erről már nem szeretnék beszélni. Maradjunk annyiban, hogy nagyon jó kezekben voltam itt, Freiburgban, örökké hálás leszek az engem operáló orvosoknak. Ők is azt mondták, hogy nagy szerencsém volt, mert közel voltam ahhoz, hogy elveszítsem a látásomat" - mondta Sallai, aki hozzátette, aki futballozik, az tudja, hogy bármilyen sérülés benne van a játékban.

Biztos vagyok benne, hogy nem volt a részéről semmi szándékosság. Ilyenkor egy játékosnak arra kell koncentrálnia, hogy minél hamarabb felépüljön és a lehető legjobb formában térjen vissza" - utalt a sérülést okozó Jonathan Tah-ra. Elmondta, a speciális védőmaszkja elkészült már, három-öt hónapig biztosan viselnie kell. Hozzátette, hogy ha beválik, akkor lehet utána sem veszi le.

Sallai Roland reméli, hogy novemberben már ott lehet a válogatott mérkőzéseinForrás: AFP/Attila Kisbenedek

Az Eb-selejtező sorsolásával kpcsolatban elárulta, örült neki, hogy nagy neveket elkerültük, de csalóka ez a csoport. Jó csapatokkal játszanak majd, ezért ugyanolyan elánnal és elszántsággal kell kimenniük a pályára, mintha Németország, Anglia vagy Olaszország lenne az ellenfél. Mindenkinek ugyanaz a célja, ott akarnak lenni az Európa-bajnokságon. Hozzátette, abban, hogy az utóbbi időszakban óriásit lépett előre a válogatott a szakmai stábnak nagyon sok munkája van, és az is kellett hozzá, hogy a játékosok elfogadták és megértették, hogy mit kell tenni ahhoz, hogy elérjék a céljaikat.

Sallai Roland Szalai Ádám visszavonulásával kapcsolatban is elmondta a véleményét a lapnak.

Nem tagadom, kissé meglepett, de mindenkinek el kell fogadnia azt, hogy alapos mérlegelés után így döntött. Csak ismételni tudom azt, amit már sokan elmondtak róla, a pályán és azon kívül is vezéregyéniség volt, nagyon nehéz lesz őt pótolni."