Vágólapra másolva!
A listavezető Napoli 3-2-re legyőzte a vendég Bolognát vasárnap kora este az olasz labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában.

Luciano Spalletti együttese az első félidő hajrájában hátrányba került, de még a szünet előtt sikerült egyenlítenie Juan Jesus góljával. A brazil hátvéd a 15. Napoli játékos, aki gólt lőtt a 2022/23-as idényben, márpedig az öt európai topligát figyelembe véve ez egyedülálló, ugyanis egyetlen csapatban sem szerzett ennyi játékos gólt idén.

Luciano Spalletti csapata legyőzte a Bolognát és továbbra is vezeti a Serie A-t Forrás: NurPhoto via AFP/Franco Romano/NurPhoto/Franco Romano

A Napoli aztán a fordulás után gyorsan a vezetést is megszerezte a három perccel korábban pályára lépő Hirving Lozano révén. Hetedik alkalommal fordult elő a szezonban, hogy cserejátékos szerezte a nápolyiak gólját a Serie A-ban, ami az európi topligákat nézve szintén rekord.

Sokáig ugyanakkor nem örülhetett, mert a vendégek tulajdonképpen azonnal válaszoltak. A dél-olasz együttes a folytatásban mindent megtett a győzelemért és Victor Osimhen 69. percben szerzett góljával újra vezetett, amit a lefújásig sikerült megőriznie.

A Napoli sikerével továbbra is két ponttal vezet az Atalanta előtt a tabellán.

Serie A, 10. forduló:
SSC Napoli-Bologna 3-2 (1-1)