A Fradi Európa-liga ellenfele az év meccsét játszotta a francia bajnokságban

fbl Horizontal
Monaco's French forward Wissam Ben Yedder (L) scores a goal during the French L1 football match between Lille LOSC and AS Monaco at Stade Pierre-Mauroy in Villeneuve-d'Ascq, northern France on October 23, 2022. (Photo by DENIS CHARLET / AFP)
Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában a Ferencvárossal azonos Európa-liga csoportban szereplő AS Monaco 4-3-ra kikapott Lille otthonában.

A hercegségi csapat nincs jó formában, hiszen az Európa-liga előző fordulójában 4-0-ra kikapott a török Trabzonspor otthonában, ezt követően pedig hazai pályán játszott 1-1-es döntetlent az újonc Clermont együttesével.

A Monaco úgy lépett pályára a Lille otthonában, hogy a legutóbbi három idegenbeli bajnokiját megnyerte.

Az első félidőben a Lille birtokolta többet a labdát, és a 22. percben a brazil Alexsandro fejesgóljával megszerezte a vezetést.

Bő tíz perc múlva aztán egyenlített a Monaco. Caio Henrique 35 méteres középre tartó szabadrúgása kicsúszott Lucas Chevalier kezéből, majd a labda becsorgott a kapuba.

A 39. percben újra előnybe került a Lille. A kanadai Jonathan David kapott egy kiugratást, megverte a védőjét majd ellőtte a ziccert Alexander Nübel mellett, a labda azonban a kapufán csattant, a kipattanóra viszont Remy Cabella érkezett, aki közelről az üres kapuba passzolt.

A lefújás előtt viszont megint egyenlíteni tudott a Monaco.

Egy szöglet után kavarodás végén Wissam Ben Yedder gyűjtötte be a labdát, középre játszott az érkező Axel Disasi elé, aki hat méterről a rövid alsóba belsőzött.

A második félidőt a Monaco kezdte jobban, és az 53. percben megszerezte a vezetést. A francia válogott Wissam Ben Yedder vette el a labdát az utolsó emberként totojázó Tiago Djalótól, majd a kapujából kimozduló Chevalier fölött elegánsan átnyeste a labdát.

Sokáig viszont nem vezetett Philippe Clement csapata, ugyanis a 62. percben Remy Cabella kapott egy remek kiugratást, és Nübel keze mellett kilőtte a rövid felsőt.

A 71. percben újra a Lille szerezte meg a vezetést.

Egy labdaszerzés után kontrázhatott a hazai csapat, a tizenhatos előtt Angel Gomes ugratta ki Jonathan Bambát, aki hat méterről óriási erővel lőtt a bal felső sarokba.

Az utolsó húsz percben a Monaco ment előre az egyenlítésért, de újabb gólt már nem tudott lőni, így elszenvedte harmadik vereségét a bajnokságban és lecsúszott a tabella hetedik helyére.

Csütörtök este az Európa-liga H csoportjának 5. fordulójában a listavezető Ferencváros a harmadik helyen álló AS Monacót fogadja a Groupama Arénában, míg a török Trabzonspor a Crvena zvezda vendége lesz Belgrádban.