Vágólapra másolva!
Ricardo Moniz, a ZTE FC NB I-es labdarúgócsapatának vezetőedzője az Európai Labdarúgó-szövetséghez (UEFA) vagy Orbán Viktorhoz, Magyarország miniszterelnökéhez fordulna, ha eltiltják a Honvéd elleni bajnokin kapott piros lapja miatt. A szakember egy holland lapnak beszélt a történtekről.

A labdarúgó NB I 12. fordulójában lejátszott ZTE FC-Budapest Honvéd meccsen tíz percig állt a játék azok után, hogy az 55. percben Christy Manzinga és Szabó II Alex afférja után elszabadultak az indulatok és a hazaiak pályára lépő vezetőedzőjét, Ricardo Monizt kiállította Bognár Tamás játékvezető. Ezt követően

a majomhangokat halló holland szakember levezényelte csapatát a pályáról, de végül meggyőzte őt Dragóner Attila, a ZTE sportigazgatója és folytatódott a mérkőzés.

A történtekről Moniz a holland NOS-nak beszélt - vette észre az nso.hu.

Ricardo Moniz kész az UEFA-hoz fordulni Forrás: Getty Images

„Négy nap alatt másodszor tapasztaltam ilyet. Ez elég ok volt számomra, hogy belépjek a pályára" – mondta továbbra is feldúltan a holland szakember. „Felhívtam a negyedik számú játékvezető figyelmét, hogy állítsák le a dzsungelhangokat. Azt mondta, nem hallott semmit és a játékvezető, illetve az ellenfél edzője sem" – tette hozzá.

– fogalmazott Ricardo Moniz, akivel nem először fordul elő hasonló eset, hiszen még 2019 novemberében, amikor az Excelsior vezetőedzője volt, egyik játékosát, Ahmad Mendes Moreirát érték rasszista megnyilvánulások az FC Den Bosch szurkolóitól.

A ZTE vezetőedzője kitért rá, végül azért tértek vissza a pályára a játékosok, mert ha nem teszik meg, pontlevonással büntetik a klubot.

„Nem akarok ártani a klubnak, szóval egyedül vonultam le.

Mi pedig továbbra is versenyben vagyunk az európai kupában való részvételért" – fejtette ki a vezetőedző, aki egyelőre nem tudja, kap-e eltiltást a Magyar Labdarúgó-szövetségtől.

„Nagyon kíváncsi vagyok, mi fog történni.

Ha marad a piros lap? Azt nem fogadom el! Ha kell, az UEFA-hoz megyek. Készen állok!" – húzta alá harciasan Moniz, megjegyezve, attól sem zárkózik el, hogy Orbán Viktorhoz, Magyarország miniszterelnökéhez vigye az ügyet.

A szakember azért is lenne különösen csalódott, ha eltiltást kapna, mert a ZTE a 13. fordulóban épp korábbi csapatához, az FTC-hez látogat.