Vágólapra másolva!
Philippe Clement vezetőedző elsősorban hatékonyabb játékot vár az AS Monaco labdarúgócsapatától csütörtökön a Ferencváros elleni Európa-liga mérkőzésen.

"Hazai pályán megvoltak a lehetőségeink, de mind kimaradt, ezért most hatékonyabbnak kell lennünk" - fogalmazott a szerdai sajtótájékoztatón a francia tréner.

Éppen ezért kell nekünk is elöl sokkal hatékonyabbnak lennünk" - tette hozzá.

Philippe Clement, az AS Monaco belga edzője Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Hakan Burak Altunoz

Clement még azt emelte ki a zöld-fehérekkel kapcsolatban, hogy igazi csapatként futballoznak, a játékosok kisegítik egymást, például a csatárok nemcsak elöl a támadásokból, hanem hátul a védekezésből is kiveszik a részüket.

- mondta Clement, aki elárulta, Alekszandr Golovin a keddi edzésen megsérült, ennek ellenére nem kizárt a játéka.

A szakember szerint az egyensúly megteremtése lesz a legfontosabb, mert az elmúlt meccseken a sok bekapott gól nemcsak a védelem hibája volt, inkább a középpályával való együttműködés hiánya vezetett a gólokhoz és a vereségekhez.

- mondta Benoit Badiashile.

Benoit Badiashile a Monaco egyik legértékesebb játékosa Forrás: AFP/Christophe Simon

A francia védő elárulta, dolgoznak azon, hogy hatékonyabbá tegyék a védekezést és kevesebb gólt kapjanak.

A Ferencváros-AS Monaco El-csoportmérkőzés csütörtökön 21 órakor az albán Enea Jorgji sípjelére kezdődik a Groupama Arénában. Az éllovas zöld-fehérek már döntetlennel bebiztosítanák a továbbjutásukat, de akár a csoportgyőzelmet is megszerezhetik.