Vágólapra másolva!
A labdarúgó Európa-liga H csoportjának 5. fordulójában a Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott a francia AS Monaco csapatával a Groupama Arénában, ezzel pedig a magyar bajnokcsapat nemcsak, hogy továbbjutott, de bebiztosította csoportelsőségét, így tavasszal a nyolcaddöntőben folytathatja szereplését. A találkozó után Botka Endre, a Fradi védője az M4 Sport kamerája előtt azt mondta, biztos volt benne, hogy a csapat egy gólt mindenképpen lőni fog majd a találkozón.

„Nagyon nehéz meccs volt, azt éreztem, hogy nem találtuk az ellenszert, de ezt küzdelemmel le tudtuk győzni.

Nem voltunk idegesek. Tudtuk, hogy nagy a tét, de nem ezért nem ment az elején.

Botka Endre ünnepel a szurkolókkal Fotó: Csudai Sándor - Origo

Sok olyan meccsünk volt, amikor jól szálltak be a cserék. Ma is nagy löketet adtak és szerencsére a nagy helyzetünket be tudtuk rúgni.

Még emészteni kell, hogy továbbjutunk, de ezért küzdöttünk. Most kicsit fel lehet szabadulni, de ettől még az utolsó meccsre sem csak kivisszük majd a mezt. Oda kell tenni magunkat" – mondta a lefújás után Botka Endre.

A Fradi az utolsó kör eredményeitől függetlenül csoportelsőként továbbjut, és biztos nyolcaddöntős résztvevőként várja a kupasorozat tavaszi folytatásában az egyenes kieséses szakaszt.