Vágólapra másolva!
Jelenleg nehezen elképzelhető, hogy a Chelsea 6-0-ra verje a Manchester Cityt a Premier League-ben, amely napjaink egyik egerősebb csapatává nőtte ki magát. Ám volt olyan, nem is olyan régen, amikor a londoni együttes hat gólt lőtt a riválisának.

Napra pontosan 15 évvel ezelőtt, 2007. október 27-én a Chelsea 6-0-ra győzte le a Manchester Cityt, ami egyébként a legnagyobb arányú győzelme a londoni sztárcsapatnak a rivália ellen.

Didier Drogba két gólig jutott a City ellen 15 éve Forrás: AFP/Carl De Souza

Avram Grant csapatában többek között olyan világsztárok játszottak, mint Petr Cech, Andrij Sevcsenko, Frank Lampard, vagy éppen a meccsen két gólig jutó Didier Drogba. Sven-Goran Eriksson csapata viszont akkor még korán sem volt a mostani szintjén, a focit kevésbé ismerőknek talán Joe Hart és Vedran Corluka neve lehet ismerős.

Chelsea-Manchester City 6-0 (2-0)
Gólszerzők: Essien (16.), Drogba (31., 56.), J. Cole (60.), Kalou (75.), Sevcsenko (90.)
Chelsea: Cech - Belletti, Carvalho, Alex, Ferreira - J Cole (Shevchenko), Essien, Lampard, Mikel - Kalou, Drogba (Pizarro)
ManCity: Hart - Corluka, Dunne, Richards, Garrido - Ireland (Vassell), Hamann (Ball), Johnson, Petrov, Elano (Bianchi) - Szamarasz