Elképesztő pénzt hozott már most a Fradinak a szenzációs El-menetelés

2022.10.27., Budapest, Gruopama Aréna, Groupama, Fradi, FTC, AS Monaco, labdarúgás, euro-liga, öröm
A lefújás után ömömmámorban úsztak a Ferencváros játékosai
Vágólapra másolva!
A Ferencváros az AS Monaco elleni bravúros döntetlentlennel megnyerte csoportját a labdarúgó Európa-ligában, és nyolcaddöntőbe jutott. Megnéztük mit jelent ez a számokban, és mennyi pénzt hozott a klubnak a szenzációs menetelés.

A Ferencváros már a csoportkörbe jutásért 3,63 millió eurót kapott, a tízéves UEFA-együtthatója miatt pedig 924 ezer euróval nőtt a büdzsé. Ha ezeket összeadjuk, akkor a Fradi bevétele eddig 8,954 millió euró, ami 3,65 milliárd forint. Ezt a csoportkörben aratott három győzelemmel és egy döntetlennel 2,1 millióval toldotta meg ez idáig.

A csoportgyőzelemért további 1,1 millió, a belőle következő nyolcaddöntőért pedig újabb 1,2 milliót kap a zöld-fehér klub. Ha ezeket összeadjuk, akkor

A lefújás után ömömmámorban úsztak a Ferencváros játékosai Fotó: Csudai Sándor - Origo

a Fradi bevétele eddig 8,954 millió euró, ami 3,65 milliárd forint. Ez azonban a messze nincs annyi, amennyit 2020-ban a BL-csoportkörös szerepléssel keresett a csapat, a Fradi akkor 18,45 millió eurót kapott.

Ahhoz, hogy a Fradi a második számú európai kupasorozatban megközelítőleg annyit keressen, mint két éve a BL-ben, el kellene jutnia a Puskás Arénában rendezendő jövő évi döntőig.