A Barcelonát és más sztárcsapatokat szó szerint lekörözte a Fradi a hatalmas bravúrjával

2022.10.27., Budapest, Gruopama Aréna, Groupama, Fradi, FTC, AS Monaco, labdarúgás, euro-liga, öröm
Kristoffer Zachariassen és Henry Wingo ünnepel
Vágólapra másolva!
A Ferencváros az AS Monaco elleni 1-1-es döntetlennel bebiztosította a csoportelsőségét a labdarúgó Európa-ligában, így bejutott a sorozat legjobb 16 csapata közé. Lássuk, milyen ellenfelek kerül(het)nek át a Bajnokok Ligájából az El-be és milyen sztárcsapatokat kaphat majd a Fradi március közepén!

A BL-ben az utolsó forduló előtt két csapat biztosította be a csoportja harmadik helyét:

a Sevilla és a Barcelona. Rajtuk kívül jó eséllyel átkerül az Európa-ligába a Juventus, az Atlético Madrid és az Ajax, de akár a Milan és a Leipzig is harmadikként végezhet a kvartettjében.

A BL-ből áteső csapatok az El rájátszásában az Európa-liga csoportmásodikjaival csapnak össze. Még egyik négyesben sem dőlt el a második hely sorsa, ám

komoly esély van arra, hogy a Roma és a Manchester United ebben a pozícióban zár, de akár a Bundesligát vezető Union Berlin és a Premier League-ben éllovas Arsenal is második lehet.

A Ferencváros az Európa-liga-bravúrjával sztárcsapatokat körözött le Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az így kialakult BL-harmadikok és El-másodikok párharcainak győztesei közül kerülnek majd ki az Európa-liga csoportgyőzteseinek – így a Ferencvárosnak és Sallai Roland csapatának, a Freiburgnak is – az ellenfelei, akik ugyanis a sikerükkel automatikusan a március 9-én és 16-án megrendezett nyolcaddöntőbe jutottak.

Tehát nem elképzelhetetlen, hogy egy Barcelona–Manchester United párharcban azért küzdenek majd a felek, hogy melyik csapat játszhat a Ferencvárossal.