Vágólapra másolva!
AS Roma, Union Berlin az Európa-ligában, Ajax, Inter, AC Milan, Borussia Dortmund a Bajnokok Ligájában vagy például Anderlecht és Gent a Konferencia-ligában. Mi a közös ezekben a csapatokban? Bár még van esélyük a továbbjutásra a csoportukból, vagy másik sorozatban folytatni, az már eldőlt, hogy biztosan nem lesznek csoportelsők, úgy, mint ahogy a Fradi lett az Európa-ligában.

A Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott csütörtökön a vendég AS Monacóval a labdarúgó Európa-liga ötödik fordulójában, így megnyerte a csoportját, és nyolcaddöntőbe jutott.

Ez pedig azt is jelenti, hogy az utolsó fordulóban a Trabzonspor vendégként már "bulimeccs" vár a Fradira.

Ezt a sorsoláskor kevesen gondolták volna, még a legoptimistább vélemények is arról szóltak, hogy valahogy csípje meg a magyar csapat a második helyet, vagy legyen harmadik és akkor a Konferencia-ligában lehet tavasszal folytatni.

Ehhez képest a Monacót, a Trabzonsport és a Crvena zvezdát megelőzve már most biztosan csoportelső és legközelebb márciusban lép pályára az Európa-ligában.

Hogy ez mekkora teljesítmény, azt a három európai kupasorozat eddigi eredményei is bizonyítják.

A Fradi csodájától hangos a focivilág Fotó: Csudai Sándor - Origo

A bevezetőben már említett csapatok, többek között az AS Roma és az Union Berlin az Európa-ligában, az Ajax, az Inter, az AC Milan, a Borussia Dortmund a Bajnokok Ligájában vagy például az Anderlecht és a Gent a Konferencia-ligában már nem álmodozhatnak a csoportelsőségről,

hiába van esetleg esélyük a továbbjutásra, vagy a harmadik hely megszerzésére.

És akkor még nem említettük azokat a csapatokat, amelyek már kiestek a csoportjukból. Először vizsgáljuk meg az Európa-ligát, amelyben a Fradi is szerepel. Az Olimpiakosz Pireusz, a Malmö vagy éppen a Dinamo Kijev már biztosan nem folytathatja tavasszal a szereplését, még a Konferencia-ligában sem. A BL-ből pedig olyan csapatok búcsúztak, mint az Atletico Madrid, a Barcelona, Sevilla, Ajax vagy éppen Juventus, amelyek közül többeknek még az El-folytatás sem biztos egy körrel a vége előtt.