Történelmet írva nyerte meg a brazil sztárcsapat a dél-amerikai Bajnokok Ligáját

fbl Horizontal LIBERTADORES CUP FINAL
Players of Flamengo celebrate with the trophy after winning the Copa Libertadores final, after the football match between Brazilian teams Flamengo and Athletico Paranaense at the Isidro Romero Carbo Monumental Stadium in Guayaquil, Ecuador, on October 29, 2022. (Photo by Gerardo MENOSCAL / AFP)
Vágólapra másolva!
A Flamengo 1-0-ra legyőzte az Athlético Paranaense csapatát a Libertadores-kupa ecuadori fináléjában, amit a nagy távolság miatt a lehetségesnél jóval kevesebb brazil szurkoló előtt rendeztek meg.

A sorozatban harmadik brazil házidöntő egyetlen gólját Gabriel Barbosa szerezte az első félidő hosszabbításában.

A Flamengo akkor már néhány perce emberelőnyben játszott, a 43. percben ugyanis második sárga lappal kiállították Pedro Henriquét Luiz Felipe Scolari együtteséből.

A Libertadores-kupát 1988 óta bonyolítják le a jelenlegi módon – miszerint a csoportkört követően egyenes kieséses szakasz zárja le a sorozatot –, és

a Flamengo az első csapat, amely a nyolcaddöntő óta mind a hét találkozóját rendes játékidőben megnyerve szerezte meg a trófeát.

A brazil klub ugyanis a fináléig vezető úton előbb a kolumbiai Tolimát 1-0-ra és 7-1-re, a negyeddöntőben a szintén brazil Corinthianst 2-0-ra és 1-0-ra, az elődöntőben pedig az argentin Velez Sarsfieldet 4-0-ra és 2-1-re győzte le.

A tavalyi döntőben vesztes Flamengo 1981 és 2019 után harmadszor szerezte meg a kontinens legrangosabb trófeáját, így holtversenyben a legeredményesebb brazil klubbá vált; míg az Athlético 2005 után a második fináléjában is alulmaradt.