Mindkét sztáredző kifakadt a Premier League rangadója előtt

fbl Horizontal
Liverpool's German manager Jurgen Klopp (R) and Tottenham Hotspur's Italian head coach Antonio Conte (L) shakes hands after the English Premier League football match between Liverpool and Tottenham Hotspur at Anfield in Liverpool, north west England on May 7, 2022. - The game finished 1-1. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság 15. fordulójának vasárnapi játéknapján két rangadót is rendeznek Londonban, amelyből az egyiken a Tottenham Hotspur és a Liverpool FC csap majd össze. A találkozót megelőző sajtótájékoztatón mindkét csapat vezetőedzője panaszkodott a sűrű menetrendre.

Nagyon ritka volt az olyan hét az elmúlt három hónapban, amikor a Tottenham és a Liverpool csak egy mérkőzést játszott hetente. Az átlagosnál is sűrűbb versenynaptár oka elsősorban a két hét múlva kezdődő katari világbajnokság, ahol szintén sok játékos képviseli majd magát a két csapatból.

Legalábbis akiket a közelmúltban elszenvedett sérülés nem hátráltat, ugyanis mindkét klubnál akadnak hiányzók:

a liverpooli Diogo Jota például biztosan lemarad a vb-ről, a túloldalon Szon Hjungmin pedig a hétközi Bajnokok Ligája-meccsen szerzett a katari szereplését veszélyeztető sérülést.

Jürgen Klopp, a BL-ből továbbjutó, ám mégsem jó formában lévő Liverpool mesterét meg is kérdezték, hogy a hasonló dolgok elkerülése végett mit tesz, pihenteti-e a játékosait.

– nyilatkozta Klopp. – Őrület, hogy senki nem törődött velünk, illetve hogy mi hogyan oldjuk meg ezeket. Erre ti most azt kérdezitek tőlem, hogy hogyan tovább.

Minden egyes sérülés katasztrófának számít, de most már mit tudnánk tenni ellene?"

A BL-ből csoportelsőként továbbjutó és a bajnokságban harmadik helyen álló londoniak vezetőedzője, Antonio Conte szintén hozzászólt a témához – igaz,

az olasz szakember elsősorban a katari vb-ről való visszatérés utáni programra panaszkodott.

Ugyanis ha szerdán a Tottenham legyőzi a Nottinghamet az angol Ligakupában, akkor a december 19-ei héten a sorozat nyolcaddöntőjében is játszaniuk kell, mindössze napokkal a világbajnoki döntőt követően.

„Tudtuk, hogy őrültség a vb-t a bajnoki szezon közepére rakni, így

Az is különös, hogy Angliában három nappal a vb-döntő után már játszani kell a Ligakupában – mondta Conte. – Ez az egyetlen ilyen ország, hiszen az olaszok, a franciák, a spanyolok és a portugálok legalább pihenhetnek egy kicsit és levegőhöz juthatnak. Majd,

Látszik, hogy igaz a mondás, miszerint »a show-nak folytatódnia kell«."