Távozik a Fradi nyáron igazolt focistája - szomorú oka van

2022.11.18. 14:48

Pénteken szerződést bontott a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő Ferencváros és a 2022 nyarán igazolt dán hátvéd, Rasmus Thelander. A fővárosi klub a játékos kérésének megfelelően járt el.

"Rasmus néhány hete keresett meg azzal, hogy a feleségénél komoly egészségügyi problémák léptek fel, ennek kezelésével kapcsolatban pedig Dániában már van tapasztalatuk, ezért a család szeretne hazamenni, hogy Rasmus a lehető legjobb orvosi ellátást tudja biztosítani a feleségének. Kérte, hogy ezt figyelembe véve bontsuk fel a szerződését – magyarázta a sportigazgató, Hajnal Tamás a klub honlapjának. – Az FTC számára a család és az egészség mindennél fontosabb, így természetesen elfogadtuk a játékos kérését. Ezúton is szeretnék mielőbbi gyógyulást, felépülést kívánni a családnak, bízva abban, hogy minden megfelelően fog alakulni."

Rasmus Thelander távozik a FraditólForrás: fradi.hu

Rasmus Thelander összesen hét tétmérkőzésen lépett pályára az FTC mezében: három-három BL-selejtezőn és bajnokin, valamint egy MOL Magyar Kupa-meccsen.

"Amikor a nyáron megérkeztem, izgatott voltam, hiszen tudtam, hogy a Ferencváros egy nagy klub. Hamar beilleszkedtem a csapatba, emellett a családom és én is nagyon élveztük a budapesti életet. Jó volt nap mint nap bejárni a népligeti edzőközpontba, különleges volt számomra ebben a magas színvonalú futballközegben dolgozni – kezdte Rasmus Thelander. – Nem tudom, hogy egy napon visszatérek-e. A legfontosabb, hogy a családommal most visszatérünk Dániába, hálás vagyok a klubnak, hogy elfogadta a kérésemet, és lehetővé tette ezt."

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!

Ajánlataink