Társoldalunk:

Amerikai kézbe kerül Dárdai Pál klubja

2022.11.24. 12:19

Lars Windhorst tulajdonos eladja a német labdarúgó élvonalban szereplő Hertha BSC-t az amerikai 777 Panthers befektetési csoportnak.

A jelenlegi tulajdonos csütörtöki közleményében megjegyezte: a tranzakció akkor történik meg, ha a Hertha lemond a részvények visszavásárlásának jogáról. Windhorst szerdán jelentette be az eladást, de akkor még nem közölte, ki a vevő. Azt továbbra sem tudni, hogy a fővárosi klub mennyi pénzért cserél gazdát, de az új tulajdonos a részvények 64,7 százalékát szerzi meg.

Dárdai Pál csapata nem hozta a várt eredményeketForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Soeren Stache

A miami székhelyű 777 Panthers csoport rutinos befektetőnek számít a labdarúgásban, többek között az olasz Genoában, a brazil Vasco de Gamában és a spanyol Sevillában van tulajdonrésze.
Windhorst 2019 óta 374 millió eurót fektetett a Herthába, ám a várt sikerek elmaradtak: a berlinieknek a 2017-ben elért hetedik hely óta a 10. volt a legjobb helyezésük a Bundesligában, amelyben tavaly csak osztályozót követően maradtak bent.

A volt magyar válogatott labdarúgó, Dárdai Pál 14 évig játszott a klubnál, 2015 óta pedig vezetőedzőként dolgozik a csapatnál. 

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!