A Barcelona sztárfocistája elmondta, melyik csapatról álmodik

2022.11.30. 14:32

Sergio Busquets elárulta, hogy mindig is szeretett volna az Egyesült Államokban játszani, ez a célja pedig akár már nyáron megvalósulhat, ugyanis a szezon végén lejár a jelenlegi szerződése.

A jelenleg a világbajnokságon szereplő Busquets a szerződésének utolsó hónapjaihoz közeledve már azon gondolkodhat, hogy hol fogja folytatni a karrierjét, a 34 éves játékos pedig a spanyolok katari táborában elmondta, hogy szívesen játszana az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS). A  középpályás Miamit jelölte meg potenciális úticélként, és kifejtette, hogy februárig mindenképpen szeretne valamilyen szerződést aláírni.

Mindig is azt mondtam, hogy az Egyesült Államokban szeretnék játszani, mindenekelőtt Miamiban, de egyelőre nem jutottam semmilyen megállapodásra egyetlen klubbal sem. Sem az Egyesült Államokban, sem máshol. A Barcelona lesz az első, aki megtudja, ha meghoztam a döntést."

Sergio Busquets-et Costa Rica ellen lecserélték, Németország ellen azonban végigjátszotta a találkozótForrás: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh

Busquets azután csatlakozhatna az amerikai csapathoz, hogy a sajtóhírek szerint a korábbi csapattársa, Lionel Messi is Floridába igazolhat. A Phil Neville által irányított, David Beckham kezében lévő klub ráadásul a hírek szerint Cesc Fabregas és Luis Suárez megszerzésében is érdekelt, akik Busquets és Messi mellett szintén szerepeltek a katalán együttesben.

Az előző évtizedben a topligákban a legtöbb passzkísérlettel (23 014) rendelkező Busquets valószínűleg a világbajnokság után fog csak dönteni a jövőjéről, a katari torna ugyanis várhatóan az utolsó vb a pályafutásában és minden esélye megvan arra, hogy 2010 után ismét felemelhesse a trófeát a döntő után.

Forrás

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!