Kiderült játszhat-e Neymar a Korea elleni nyolcaddöntőben

2022.12.04. 14:35

A brazil szövetségi kapitány, Tite a hétfői nyolcaddöntő előtt tartott sajtótájékoztatón elárulta, számíthat-e legnagyobb sztárja játékra Dél-Korea ellen.

Neymar még a csoportkör első fordulójában, a szerbek ellen 2-0-ra megnyert mérkőzésen kapott több kemény rúgást a bokájára, ami után sem Svájc, sem Kamerun ellen nem léphetett pályára.

A hétfői, Dél-Korea elleni mérkőzésen azonban már ismét bevethető lesz a sztárcsatár, erről Tite, a brazilok szövetségi kapitánya nyilatkozott.

"Ma délután már edzeni fog, és a játékban is részt vesz majd. Várjuk meg az edzést, nem szeretek elébe menni az eseményeknek és valótlanságokat mondani. Edzeni fog, rendbe jött, ott lesz a meccsen is" - mondta Tite.

Tite szerinte ugyan javulniuk kell a játékban, de az nem mehet a futballisták egészségének rovására. A sérültek közül Danilo és Alex Sandro is visszatérhet, míg Alex Tellesre és Gabriel Jesusra biztosan nem számíthatnak a brazilok. Mindkettőnek térdsérülése van, utóbbira hosszabb, legalább három hónapos kihagyás vár. 

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!