Hatalmas megtiszteltetés érte a Fradi vb-hősét

fbl Horizontal
France's midfielder #13 Youssouf Fofana fights for the ball with Tunisia's midfielder #14 Aissa Laidouni during the Qatar 2022 World Cup Group D football match between Tunisia and France at the Education City Stadium in Al-Rayyan, west of Doha on November 30, 2022. (Photo by Miguel MEDINA / AFP)
Vágólapra másolva!
Aissa Laidounit választotta meg az év labdarúgójának a tunéziai nemzeti hírügynökség, a TAP.

A Ferencváros 26 éves középpályása a katari világbajnokságon Dánia és Franciaország elleni csoportmeccsen is kimagasló teljesítményt nyújtott, de Ausztrália ellen sem lógott ki lefelé a válogatottból, így nem számít meglepetésként a kitüntetése – különösen, mert a játékosok közül

ő érte el klubszinten is a legnagyobb eredményt a bajnoki címmel, a kupagyőzelemmel és az Európa-liga-csoportelsőséggel.

Laidouni a listán az 1. FC Köln játékosát, Eliesz Szhirit és az Eszperanszban focizó Mohamed Ali ben-Romdant előzte meg a szavazáson.

Ezen a kategórián kívül az év sportolója díjat is átadták az afrikai országban.

A nők között a kétszeres Grand Slam-döntős teniszezőt, Onsz Dzsaburt, míg a férfiaknál a világbajnoki bronzérmet és Afrika-bajnoki címet szerző tekvandózót, Mohamed Halil Dzsendubit díjazták.