A franciák tovább őrjöngenek a péniszére mutogató világbajnok argentin kapus miatt

Argentina V France: Final - FIFA World Cup Qatar 2022 Qatar22 Qatar2022 worldcup22 worldcup2022 worldcup Qatar Katar International soccer Sports Soccer Professional soccer FIFA World Cup 2022 FIFA World Cup Horizontal FIFA
Az argentin kapus, Dibu Martíne döntő uáni viselkedése elképesztő indulatokat váltott ki a franciák körében
Vágólapra másolva!
Kilenc nappal a labdarúgó-világbajnokság döntője után sem csillapodnak az indulatok, amelyeket - elsősorban - az argentin válogatott kapusa, Dibu Martínez viselkedése okozott. A franciák (és a francia politikusok) őrjöngenek, leveleket írnak - mindhiába.

A katari vb több mint egy hete véget ért, de az indulatok még karácsonykor sem csillapodtak. A brazil O Globo című lap terjedelmes cikkben számolt be arról, hogyan őrjöngenek a franciák az elvesztett vb-döntő után. A francia csapat a döntőt 11-esekkel vesztette el, miután 120 percet követően 0-0 volt az állás. Az argentin játékosok provokációit pedig azóta sem tudja megemészteni Franciaország.

A támadások kereszttüzében természetesen Emiliano (Dibu) Martínez, az argentin válogatott kapusa állt,

aki a tizenegyesrúgások során döntő érdemeket szerzett a délamerikai csapat világbajnoki címének megszerzésében. A franciák szerint a kapusnak négy fő bűne volt.

  • 1. A meccs utáni eredményhirdetés alatt a FIFA által a torna legjobb kapusának járó aranykesztyűt a pénisze elé téve mutogatott a franciáknak.
  • 2. Az öltözőben egy perc csendet kért, hogy az argentin játékosok gyászolhassák Mbappét.
  • 3. A Buenos Airesben zajló ünnepségek alatt kezében egy baba fejével (amely Mbappét ábrázolta) gúnyolta ki a franciák világbajnokát.
  • 4. Szülővárosában, Mar del Platában a döntő utáni fogadáson azt mondta, hogy az egyik rúgást kihagyó Tchouameni "összeszarta magát" a tizenegyespárbajánál.
Az argentin kapus, Dibu Martíne döntő uáni viselkedése elképesztő indulatokat váltott ki a franciák körében Forrás: NurPhoto via AFP/Ayman Aref/NurPhoto/Ayman Aref

Mindez már sok volt a franciáknak és az ügy - természetesen - politikai síkra emelkedett. A Francia Labdarúgó-szövetség elnöke, Noel le Graet még levelet is küldött az Argentin Labdarúgó Szövetség elnökének, amelyben kritizálta a csapat játékosainak hozzáállását. A francia sportvezető azt írta, hogy Mbappé viselkedése példaértékű volt. Noel le Graet nem érti, mit és miért csinátak az argentinok.

fogalmazott az elnök. Amelie Oudea-Castera, Franciaország sportminisztere is bírálta Martínezt, és szánalmasnak nevezte őt.

Martínez jelenleg az Aston Villa kapusa. Az angol csapat spanyol edzője, Unai Emery megígérte, hogy beszélni fog Martínezzel, amint visszatér a klubhoz. Ez a beszélgetés azonban elmaradt, mert a spanyol edző meggondolta magát és nem akart belefolyni ebbe a kényes ügybe.

Az argentinok azzal védekeztek, hogy a délamerikai és európai ünneplési szokások teljesen más alapokon nyugszanak. (Ez az érvelés nevetséges - a szerk.) A legszebb az egészben, hogy az argentinok a brazilokat tolják maguk előtt ebben az érvelésben,

amikor arra emlékztetnek, hogy a brazil csapat Dél-Korea elleni nyolcaddöntőjében bemutatott örömtánca is sok embert megsértett.

Azért egy gólöröm miatti tánc és a pénisz elé helyezett Aranykesztyű mégsem ugyanaz a kategória.

Forrás