A világbajnok kapus hatalmas hibájával és egy bombameglepetéssel indult az év a Premier League-ben

Horizontal
Tottenham Hotspur's South Korean striker Son Heung-Min looks on during a break in play during the English Premier League football match between Tottenham Hotspur and Aston Villa at Tottenham Hotspur Stadium in London, on January 1, 2023. (Photo by Adrian DENNIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában a Tottenham hazai pályán 2-0-s vereséget szenvedett az Aston Villától, így nem sikerült a Bajnokok Ligája-főtáblát érő helyekre zárkóznia a tabellán, a vendégek viszont tovább menekülnek a kiesés elől.

A kiegyenlített első félidőben mindkét csapat nagy helyzeteket hagyott ki, majd a gól nélküli játékrészt egy Aston Villa-kontrákkal teli második 45 perc követte.

A birminghamiek az 50. percben egy átlövés után szerezték meg a vezetést, Hugo Llorisról ugyanis középre pattant ki a labda, amit nem sokkal később Emiliano Buendia lőtt a kapuba.

Szon Hung Min és a Tottenham nem találta meg az Aston Villa ellenszerét Forrás: AFP/Adrian Dennis

A 73. percben egy másik dél-amerikai, Douglas Luiz kapott labdát egy védelmi hiba után, amiből újabb gólt szerzett a vendégeknek, ezzel pedig el is döntötte a mérkőzést.

A hazaiak dél-koreai sztárja, Szon Hung Min nem remekelt a mérkőzésen, a legkiemelkedőbb pillanata az volt, amikor az első félidő közepén megszabadult az arcmaszkjától, amit a november eleji arccsonttörése óta viselt.

Eredmény, Premier League, 18. forduló:
Tottenham Hotspur - Aston Villa 0-2 (0-0)