Messi és Neymar nélkül nagyon gyengén játszott a PSG a rangadón - videók

Paris Saint-Germain vs RC Lens: Ligue 1 Paris Square
PARIS, FRANCE - APRIL 23: Kylian Mbappe (R) of Paris Saint-Germain in action against Deiver Machado (L) of Lens during the French L1 football match between Paris Saint-Germain (PSG) and RC Lens at Parc des Princes stadium in Paris, France on April 23, 2022 Mustafa Yalcin / Anadolu Agency (Photo by MUSTAFA YALCIN / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában a címvédő Paris Saint-Germain 3-1-es vereséget szenvedett a tabellán második Lens otthonában.

Lionel Messi az argentinok világbajnoki címe óta még nem tért vissza a csapathoz, Neymart pedig kiállították a Strasbourg elleni bajnokin, így két nagy sztárjátékosa nélkül kellett a PSG-nek a győzelemért harcolnia az idény meglepetéscsapata ellen.

A meccs eleje a legtöbb nagy téttel bíró találkozóval ellentétben mindkét oldalon gyors gólt hozott: Przemyslaw Frankowski találata után a 8. percben Hugo Ekitike egy rossz kapuskijövetelt követően máris kiegyenlítette az állást. A folytatás sem hozta egyik csapat dominanciáját sem, ám a 28. percben Seko Fofana varázslatos kiugratása után a házi góllövőlistát vezető Lois Openda góljával újra megszerezte a vezetést a Lens.

Kylian Mbappé (jobbra) nem találta meg az ellenszert a Lens védelmére Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Mustafa Yalcin

Alig kezdődött el a második félidő, amikor a párizsiak óriási védelmi hibáját kihasználták a hazaiak, Openda ezúttal egy nagyszerű sarkazós passzal lepte meg az ellenfelet, Alexis Claude-Maurice pedig nem hibázott.

A PSG hiába vette át ezután a kezdeményezést, a lövéseket jellemzően blokkolták vagy a kapus védte őket. Még a vb-gólkirály és góllövőlista-vezető Kylian Mbappé is tehetetlen volt – ám igazán komoly helyzetekig sem a társai, sem ő nem jutott az elképesztő hangulatot teremtő Lens-szurkolók előtt. A 3-1-es végeredménnyel

a fővárosiak elszenvedték az első vereségüket a bajnokságban, míg az otthon továbbra is százszázalékos Lens megerősítette a második helyét és négy pontra zárkózott a tabellán.

Eredmény, Ligue 1, 17. forduló:
RC Lens - Paris Saint-Germain 3-1 (2-1)