A gusztustalan argentin kapus tízmilliós házőrző kutyával védi a vb-aranyát

fbl Horizontal WORLD CUP FINAL FOOTBALL
Argentina's goalkeeper #23 Emiliano Martinez kisses the Golden Glove award during the Qatar 2022 World Cup trophy ceremony after the football final match between Argentina and France at Lusail Stadium in Lusail, north of Doha on December 18, 2022. - Argentina won in the penalty shoot-out. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
Vett egy belga malinoist - a négy belga juhászkutya egyike, és a legrégebbi képviselője a fajtának- , amelynek értéke 23 000 euró (körülbelül 9,2 millió forint) az újdonsült világbajnok kapus, Emiliano Martínez, hogy megvédje a rablóktól a világbajnoki aranyérmét.

A különleges kutyát a brit különleges erők és az amerikai haditengerészet képezte ki - írja a Marca. A kutyavásárlással pedig nem más a célja, mint

a trófeáik, különösen az „Aranykesztyű" és az Argentínával szerzett világbajnoki érem megóvása.

Nem akármilyen kutyáról van szó természetesen. A Villa kapusa közel tízmillió forintot fizetett a speciálisan kiképzett belga malinoisért. A kutya a Daily Star szerint 30 kilós, és a „harci zónákban" került bevetésre.

A belga malinoisok a hadsereg és a rendőrség által az első helyen kiválasztott kutyák a világon.

Például Oszama bin Laden elfogására használták őket. Igazán sportos és mozgékony fajta,

rendkívüli "zsákmányhajtással."

Az Elite Protection Dogs ügyfelei között több híresség is található. Például Hugo Lloris, Ashley Cole, vagy éppen a bokszoló, Tyson Fury is vásárolt már a cégtől kutyát.

Emiliano Martinez tízmilliós kutyával védi az értékeit Forrás: AFP/Franck Fife

Az Aston Villa kapusa a világbajnokság óta szinte mindennel címlapra kerül, ami nem is csoda. Ki ne emlékezne rá, hogy az Aston Villa kapusa milyen gusztustalan módon ünnepelte az argentinok sikerét. Előbb a legjobb kapust díjat az ágyékához tartva provokálta a francia drukkereket, majd egy mini Mbappé-babával a kezében utazgatott az argentinok diadalbuszán.