Vágólapra másolva!
Az Amerikai Labdarúgó-szövetség kedden bejelentette, hogy vizsgálatot folytat a válogatott szövetségi kapitánya, Gregg Berhalter ellen egy 1991-es eset miatt, amikor megrúgta azt a nőt, aki később a felesége lett.

Gregg Berhalter azt állítja, hogy

a 2022-es katari focivébén megzsarolták, emiatt kénytelen volt nyilvánosságra hozni, hogy 1991-ben megrúgta a feleségét.

Emiatt a Twitter-oldalán hosszas közleményt adott ki, amelyben az esetet magyarázta.

A szövetségi kapitány elmondta, a világbajnokság alatt egy személy felvette a kapcsolatot a szövetséggel, és azt mondta, hogy

olyan információi vannak róla, amelyek „tönkretennék." Emiatt inkább kitált a szövetségi kapitány.

Gregg Berhalter nagy bajba került az 1991-es eset miatt Forrás: Getty Images/2022 Getty Images/Elsa

„1991 őszén találkoztam a lelki társammal" – írta Berhalter. „Négy hónapja randevúztunk, amikor egy incidens történt közöttünk, amely meghatározta kapcsolatunk jövőjét. Egyik este, amikor egy helyi bárban ittunk,

Azonnal bocsánatot kértem Rosalindtól, de érthető módon nem akart velem foglalkozni. Elmondtam a szüleimnek, a családomnak és a barátaimnak, hogy mi történt, mert teljes felelősséget akartam vállalni a viselkedésemért. Rosalind tájékoztatta a szüleit, családját és barátait is az esetről.

Bár a hatóságok soha nem tudtak az ügyről, önként kértem segítséget, hogy tanulni, fejlődni tudjak. Ez az egyik legértékesebb döntés, amit valaha hoztam. Ez a fajta viselkedés a mai napig nem ismétlődött meg"

– mondta az edző.

A szövetség is közleményt adott ki azonnal az ügyben, vizsgálják az esetet.

A szövetésg december 11-én értesült a vádról, és az Alston & Bird ügyvédi irodát bízta meg az ügy kivizsgálásával.

Az USSF szerint Berhalter és felesége, Rosalind „nyíltan beszéltek" az ügyről, Berhalter pedig a keddi nyilatkozatában elismerte a rúgást.

Az USSF közölte, hogy

„a következő napokban" bejelenti, hogy ki lesz a csapat edzője a január 25-i Szerbia és három nappal később Kolumbia elleni találkozókon.

Az amerikaiaknak ezek lesznek az első meccseik azt követően, hogy Hollandia ellen kikaptak a világbajnokság nyolcaddöntőjében.

Berhalter szerződése decemberig szólt a válogatottnál, de az incidens ellenére szeretné folytani a megkezdett munkát.

– mondta.