Kiderült, kik a jelöltek az UEFA elnöki posztjára

CEFERIN, Aleksander; CSÁNYI Sándor
Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke (b) és Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke a Puskás Aréna nyitóünnepségén
Vágólapra másolva!
Egyedüliként a jelenlegi elnök Aleksander Ceferin nyújtotta be a pályázatát az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) vezetői pozíciójára, így minden bizonnyal áprilisban ismét őt választják meg a szervezet vezetőjének 2027-ig.

Az 55 éves szlovén sportdiplomata 2016 óta vezeti az UEFA-t, és csütörtökig kellett leadnia a jelentkezését annak, aki a következő ciklusban szeretné betölteni az elnöki posztot.

A mind az 55 tagország támogatását élvező Ceferinen kívül azonban senki nem pályázott a pozícióra, így az április 5-ei lisszaboni kongresszuson hivatalossá válhat az újraválasztása – immáron a harmadik ciklusára.

Az UEFA honlapján megjelent információk szerint a jelenlegi alelnök Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke egy másik pozícióra pályázott: a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) alelnökének választhatják újra. Ezért a posztért a Finn Labdarúgó-szövetséget vezető Ari Lahti nyújtotta be a jelentkezését.