Elképesztő ítélet született a nemi erőszakkal vádolt világbajnok sztárfocista ügyében

trial fbl Horizontal JUSTICE HEADSHOT RAPE SEXUAL ASSAULT
Manchester City and France footballer Benjamin Mendy arrives to Chester Crown Court in northwest England on August 15, 2022 for his trial for the alleged rape and assault of seven women. - Mendy, 28, who faces eight counts of rape, one count of sexual assault and one count of attempted rape, relating to seven young women, could see his playing career end in jail if convicted. (Photo by Paul ELLIS / AFP)
Vágólapra másolva!
A Manchester City labdarúgóját, Benjamin Mendyt hatrendbeli nemi erőszakban és egyrendbeli szexuális zaklatásban sem találták bűnösnek a Chesteri Koronabíróságon.

Mendyt azzal vádolták, hogy 2018 és 2021 között öt fiatal nőt zaklatott, többeket meg is erőszakolt – ebből az egyik eset alól korábban felmentették őt. A hathónapos tárgyalást követően

az esküdtek nem találtak elég bizonyítékot a többi vádpontban sem, hogy elítéljék a 28 éves focistát, így azokban is egyhangúlag felmentették őt.

Benjamin Mendyt felmentették a vádak alól Forrás: AFP/Paul Ellis

Louis Saha Matturie-t, Benjamin Mendy vádlott-társát szintén nem találták bűnösnek háromrendbeli nemi erőszakban.

Mendy a tárgyalóteremben

a kezeivel takarta el az arcát, és a hír hallatán visszaroskadt a helyére, miután az esküdtszék elnöke kimondta, hogy „nem bűnös" a vádpontokban,

amelyek a négy fiatal nővel szemben elkövetett bűncselekményekre vonatkoztak.

Forrás