Vágólapra másolva!
Elképesztő részletek derültek ki a Barcelona igazgatótanácsának korábbi tagjainak levelezéséből, amit a katalán rendőrség talált a Barcagate-incidens miatti nyomozása során.

A Barcagate-incidens lényege, hogy a korábbi elnök Josep Maria Bartomeu megbízott egy céget, hogy a közösségi médiában álprofilokkal dicsérjék a vezetőséget, és közben járassák le a klub ellen fordulókat, köztük Lionel Messit és Gerard Piquét.

A vizsgálat során kiderült, hogy

Bartomeu, a volt vezérigazgató Oscar Grau és a klub jogi osztályának egykori vezetője, Roman Gomez Ponti között olyan üzenetváltások zajlottak le, amelyek a játékosok szerződéseiről szóltak.

Ponti a a levélben azt írta, hogy jól jöhetne, ha nyilvánosságra kerülnének a sokmilliós fizetések, ahogy kiderült például, hogy Messi 2017-ben 555 millió euróért hosszabbított a katalánokkal.

Lionel Messi többek között a Barcelona korábbi elnöksége miatt akart távozni Barcelonából Forrás: AFP/Ho

Bartomeu elhatárolódott ettől a döntéstől, de Ponti tovább biztatta őt, erősen kritizálva a hétszeres aranylabdás argentin játékost.

– írta Ponti, aki a levélben Messi apjának olvasási készségeit is szidta. – A sokasodó durvaságok és zsarolások, amiket a klubnak és nekünk, érte dolgozóknak

– utalt Ponti arra, hogy Messi állítólag a bére mellett Luis Suárezhez is ragaszkodott a csapatnál.

Bartomeu a Pontinak adott válaszában több dologgal is egyetértett, de kitartott amellett, hogy a nyilvánosságra kerülés rosszat tenne a Barcelonának.

Még korábban, a Bayern Münchentől a 2020-as Bajnokok Ligája-negyeddöntőben elszenvedett 8-2 vereség után

kelt ki Ponti Piquével kapcsolatban, amikor „erkölcs nélküli rohadék"-nak nevezte, amiért teljes körű megújulásról nyilatkozott a kiesést követően.

A jogi osztály akkori vezetője már akkor is előhozakodott a szivárogtatással.

Forrás és forrás