A vb-n csodagólt lövő brazil csatár büszke rá, hogy Puskás-díjra jelölték

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, csoportkör, G csoport, Brazília-Szerbia, Brazília, Szerbia, 2022.11.24.
LUSAIL CITY, QATAR - NOVEMBER 24: Richarlison of Brazil scores his team's second goal during the FIFA World Cup Qatar 2022 Group G match between Brazil and Serbia at Lusail Stadium on November 24, 2022 in Lusail City, Qatar. (Photo by Markus Gilliar - GES Sportfoto/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Richarlison úgy érzi, Brazília labdarúgó-válogatottjának világbajnoki negyeddöntős veresége Horvátországtól "rosszabb volt, mint egy családtag elvesztése".

Az előzetesen a végső győzelemre leginkább esélyesnek tartott dél-amerikai sztárcsapat megnyerte a csoportját, majd a nyolcaddöntőben nagyszerű játékkal 4-1-re legyőzte a Koreai Köztársaság együttesét.

Az ország szurkolóiban egyre nőtt a remény, hogy a Selecao 2002 után újra világbajnok lesz, de a legjobb nyolc közé jutás egyben a végállomást is jelentette, miután a horvátok 11-esekkel jobbnak bizonyultak. A kiesés után több brazil játékos - köztük Neymar - sírva fakadt, és most Richarlison is úgy nyilatkozott az ESPN-nek, hogy nagyon fájó volt a vereség.

- mondta a Tottenham Hotspur futballistája. "De tovább kell lépnünk, még fiatal vagyok, egy-két világbajnokságon még ott lehetek. Keményen fogok dolgozni azért, hogy ismét formába lendüljek, gólokat szerezzek, ez az, amihez értek."

Richarlison lőtte a katari világbajnokság legszebb gólját Forrás: Getty Images/Markus Gilliar - Ges Sportfoto

A csalódást keltő végkimenetel ellenére Richarlison számára eredményes volt a katari torna, három találatával házi gólkirály lett, a szerbeknek lőtt látványos találatával pedig elnyerte a vb góljának járó díjat és versenyben van a 2022-es Puskás-díjért is.

"Az volt a célunk, hogy bajnokok legyünk, hogy a végén felemelhessük a trófeát.

Szerintem ezáltal az emberek jobban megismertek, ezért nagyon fontos volt a karrieremben" - tette hozzá Richarlison.