Vágólapra másolva!
Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke hosszabb interjút adott a hirado.hu-nak, amelyben a sikerek mellett többek között Sztanyiszlav Csercseszov szerződésének meghosszabbításáról és a Liu testvérek országváltásáról is beszélt.

Kubatov Gábor úgy véli a Ferencváros jól jár azzal, hogy a Puskás Arénában fogja játszani tavasszal az Európa Liga-nyolcaddöntőt. Az elnök biztos benne, hogy nem fog örülni az a sportvezető, aki az El-sorsoláson megtudja majd, hogy az FTC lesz az ellenfele, de arról is beszélt, hogy Csercseszovban nagy a becsvágy és a vezetőedző komolyan gondolja, hogy a Fradinak lehet esélye akár a végsőkig menetelni, a szerződését pedig

"Elkaptunk egy nagyon jó szériát, ami ráadásul úgy látom, hogy gerjeszti önmagát. Ilyen Magyarországon nagyon régen volt. Ki gondolta volna, hogy egy olyan csoportból, ahol nálunk mindenki gazdagabb és tele van drága játékosokkal, a kvartettnek az éléről jutunk tovább?

Játszottunk két éve a jelenleginél jóval erősebb Juventusszal, amikor a mostaninál még jóval gyengébb volt a mi csapatunk, és Torinóban a 92. percben rúgták a győztes gólt. A Barcelona elleni meccsnek akadtak olyan periódusai, amikor komoly játékerőt tudtunk felmutatni. Az idei téli felkészülés során megvertünk egy Bundesliga-csapatot. És ha van egy kis szerencsénk, és még jobban meg tudjuk erősíteni a keretet a következő néhány hétben, akkor még lehet ebből több is" - fogalmazott Kubatov.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke vette át az év sportpillanatáért járó díjat Forrás: MTI/Illyés Tibor

De azt ne felejtsük el, hogy Csercseszov a 2018-as világbajnokság után benne volt a világ tíz legjobb edzője között, tehát mindig is nagy szaktekintélynek számított. Ráadásul 55 évesen egyáltalán nem tekinthető idős embernek. Egyelőre ide köti a szerződése, de a napokban beszélgettem vele a hosszabbításról" - mondta Sztanyiszlav Csercseszov jövőjével kapcsolatban a sportvezető.

Kubatov leszögezte, hogy a Ferencváros ajtaja továbbra is nyitva áll a fiatal magyar játékosok előtt, de az kétségtelen, hogy a csapatba kerüléshez most Laidounit kell kiszorítani a középpályáról, Dibusz Dénesnél kell jobb kapusnak, Traorénál jobb szélsőnek, vagy Samy Mmaeenál jobb belső védőnek lenni. A katari vb-t is megjárt Aissa Laidounival kapcsolatban elmondta, egyelőre olyan ajánlat nem érkezett érte, amit a klubnak komolyan fontolóra kellene vennie.

Aissa Laidouniért nem érkezett egyelőre olyan ajánlat, amit a Fradinak komolyan fontolóra kellene vennie Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Fradi elnöke a magyar kézilabda kapcsán arról beszélt, hogy nem jól használja ki a sportág a rendelkezésre álló elemzőrendszereket, pedig ennek köszönhetően a játékosok teljesítménye jóval kiegyensúlyozottabb lehetne.

A sportvezető szerint a Liu testvérek országváltása talán elkerülhető lehetett volna, ha a klub gyorsabban reagál.

"Utólag nehéz ezt megmondani, de azt gondolom, hogy lett volna rá esély és megérte volna az áldozat. Nagyon kedvelem mind a két srácot, mert elképesztően inspiráló személyiségek. A hazánknak és a Ferencvárosnak is nagy szüksége van ilyen emberekre. Nagy kár, hogy az történt, ami történt, de azt gondolom, hogy olyan helyzetet teremtettünk számukra, hogyha valaha visszatérnek Magyarországra, akkor nagy valószínűséggel a Ferencvárost fogják választani" – mondta Kubatov Gábor.

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el.