Mbappé öt gólt rúgott

fbl Horizontal
Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe celebrates after scoring a goal during the French Cup round of 32 football match between US Pays de Cassel and Paris Saint-Germain (PSG) at the Bollaert-Delelis stadium in Lens, northern France on January 23, 2023. (Photo by Francois LO PRESTI / AFP)
Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germain kiütéses, 7-0-s győzelmet aratott a Francia Kupa 4. fordulójában a hatodosztályú Pays de Cassel csapatával szemben.

Az nem volt kérdés, hogy a fővárosi sztárcsapatnak nem lesz nehéz dolga az észak-nyugat franciaországi kiscsapat ellen. Christophe Galtier vezetőedző nyugodt szívvel adhatott pihenőt Lionel Messinek, hiszen az argentin világbajnok nélkül is félelmetes kezdőt tudott kiállítani, Danilóval, Sergi Ramosszal, Neymarral és Mbappéval a csapatban.

Bár az ellenfél a hatodosztályban szerepelt, a nagy érdeklődés miatt a meccset az élvonalban éppen a PSG mögött a második helyen álló RC Lens 38 ezres stadionjában, a Bollaert-Delelis Stadionban rendezték telt ház előtt.

Némi meglepetésre az első gólra 29. percet kellett várni, akkor Mbappé talált be, ezt követően azonban már jöttek a gólok, a szünetig a francia sztár még kétszer betalált, illetve Neymar is hozzátett egy gólt.

Fordulás után tíz percet követően a francia klasszis megszerezte a negyedik gólját.

Majd Carlos Soler közeli sarkazásával lett 6-0, a végeredményt pedig ki más, mint Mbappé állította be az ötödik góljával. A világbajnok támadó ezzel a PSG történetének első játékosa lett, aki tétmérkőzésen öt gólt szerzett.

Az ötödik fordulóban a legjobb nyolc közé jutásért már nem lesz ilyen könnyű dolga a PSG-nek, akkor ugyanis az Olympique Marseille fogadja a párizsiakat.

Eredmény, Francia Kupa 4. forduló (a 16 közé jutásért)
Pays de Cassel (Regional 1) - Paris Saint-Germain 0-7 (0-4)
gól: Mbappé 29., 33., 40, 56., 79., Neymar 34., Soler 64.