Argentin sztáredző lehet a kirúgott Lampard utódja a kiesés elől menekülő angol csapatnál

2023.01.24. 16:31

Sean Dyche és az argentin Marcelo Bielsa a legesélyesebb a Premier League-ben szereplő Everton labdarúgócsapat vezetőedzői posztjára - az angol sportsajtóban megjelent hírek szerint.

A 67 éves Bielsa legutóbb a Leeds United edzője volt, amelytől egy éve távozott, az 51 éves Dyche 2012 októbere és 2022 áprilisa között a Burnleyt irányította.

Sajtóhírek szerint Bielsa azt nyilatkozta, hogy a liverpooli csapat játéka túl lassú, ezért ha ő lesz az új edző, mindenképpen szüksége lesz gyors játékosokra a téli átigazolási időszak lejárta előtt.

A hullámvölgyben lévő Evertontól hétfőn menesztették Frank Lampardot, akivel együtt távozott a szakmai stáb több tagja, a klub honlapjának közlése nyomán Joe Edwards, Paul Clement, Ashley Cole és Chris Jones is. Hozzátették: Alan Kelly kapusedzőként tovább folytatja a munkát, míg ideiglenes megbízatással, az új vezetőedző érkezéséig Paul Tait és Leighton Baines vezeti az edzéseket, akik korosztályos csapatokat irányítanak a klubnál.

A liverpooli gárda 20 mérkőzést követően mindössze 15 ponttal az utolsó előtti helyen szerénykedik a húszcsapatos Premier League-ben. A 44 éves Lampard szombaton dirigálta utoljára az együttest, amely akkor 2-0-s vereséget szenvedett a West Ham United otthonában.

Ajánlataink