A síbaleset után itt az újabb sokk: nem kegyelmez a Bayern, súlyos árat fizethet a felelőtlenségért Manuel Neuer

2023.01.25. 11:21

Csökkentené a futballszezon hátralevő részét sérülés miatt kihagyó csapatkapitány, Manuel Neuer fizetését a Bayern München vezetősége - számolt be szerdán a Sport Bild.

A bajor klub nem rejtette véka alá nemtetszését annak kapcsán, hogy a 36 esztendős hálóőr a német válogatott meglepően korai világbajnoki búcsúját követően kockázatot vállalt decemberi síelésével. Ennek során ugyanis eltörte a lábát, így véget ért számára az idény.

Manuel Neuer a vb után lazításként síelni ment - súlyos következménye lett ennekForrás: AFP/Ina Fassbender

Helyettesítésére a Bundesligában címvédő és listavezető Bayern a múlt héten szerződtette - nagyjából nyolcmillió euróért - a svájci válogatott Yann Sommert a Borussia Mönchengladbachtól, Neuerrel pedig a Sport Bild értesülése szerint a vezetőség tagjai leülnek tárgyalni a fizetéscsökkentésről, ezzel pótolnák ugyanis az összeg egy részét.

"Az ilyen kérdéseket mindig megtárgyaljuk magával a játékossal" - idézte a lap Oliver Kahnt, az egyesület vezérigazgatóját.

A Bayern Sommerrel a kapuban két 1-1-es döntetlennel kezdte a naptári évet, előnye négy pont a bajnokságban a három magyar válogatott játékost foglalkoztató RB Leipzig előtt.