Már a klub eladásáról beszélnek a borzasztó formában lévő liverpooli focicsapatnál

2023.01.25. 12:45

Farhad Moshiri, az angol labdarúgó-bajnokságban kiesőhelyen álló Everton többségi tulajdonosa szerint a klub nem eladó, ugyanakkor folynak tárgyalások lehetséges befektetőkkel annak érdekében, hogy finanszírozható legyen a csapat új stadionjának a megépítése.

Az Everton hétfőn menesztette a vezetőedzői posztról Frank Lampardot, miután az együttes 20 mérkőzésen mindössze 15 pontot szerzett, és a tabella utolsó előtti pozícióját foglalja el.

A liverpooli kiscsapat szurkolói az elmúlt hetekben nemtetszésüknek adtak hangot, sőt, tüntetéseket is szerveztek, de elsősorban nem a játékot vagy Lampardot, hanem az egyesület vezetőségét kritizálták.
Moshiri az Everton weboldalán közzétett interjúban elmondta, mindent meg fog tenni azért, hogy visszaállítsa a drukkerek bizalmát.Közel állunk ahhoz, hogy megállapodás szülessen egy befektetővel, de itt nem a klub eladásáról van szó, hanem arról, hogy szponzorációs és kereskedelmi területen szeretnék több tapasztalattal rendelkező partnert bevonni" – jelentette ki a brit-iráni többségi tulajdonos.

Jamie Carragher Liverpool-játékos, de Everton-szurkoló voltForrás: AFP/Paul Ellis

Legutóbb a Liverpool korábbi védője, a gyermekkora óta Everton-szurkoló Jamie Carragher fogalmazott meg éles kritikát a klubvezetés irányába, amikor azt állította, hogy Angliában jelenleg az Everton „a legrosszabbul irányított klub", Moshirinek pedig „sok pénze van, de fogalma sincs arról, hogy mit csinál".

Az Everton a Premier League 22. fordulójának jövő szombati játéknapján a listavezető Arsenalt fogadja.