Vágólapra másolva!
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Union Berlin a hivatalos honlapján jelentette be Aissa Laidouni szerződtetését.

A Schäfer Andrást is foglalkoztató berlini klub péntek délután jelentette be a tunéziai futballista leigazolását.

Laidouni 2020 nyarán igazolt a Ferencvárosba, a zöld-fehérek színeiben 103 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken kilenc gólt szerzett és 16 gólpasszt adott, és a gárda egyik meghatározó játékosa volt. Szerepelt a Bajnokok Ligája és az Európa-liga csoportkörében is. Az afrikai futballista két bajnoki címet és egy Magyar Kupát nyert a Ferencvárossal.

Laidouni a Bundesligába igazolt Forrás: Union Berlin

Laidouni ott volt télen a katari világbajnokságon is, az egyik legjobbja volt a tunéziai válogatottnak, amely a csoportkörben a későbbi döntős franciákat is legyőzte, de végül nem jutott a 16 közé.

Érdekesség, hogy az Union és a Ferencváros ebben az idényben még összefuthat az Európa-ligában, igaz, a német csapatnak a nyolcaddöntőbe jutásért még ki kellene vernie a holland Ajaxot, miközben az FTC csoportgyőztesként már biztosan érdekelt lesz a nyolcaddöntő február végi sorsolásán.

A berlini gárda remekül teljesít a Bundesliga 2022–2023-as kiírásában, a második helyen áll, s három pontra van az éllovas Bayern Münchentől. Az Union a Hertha BSC otthonába látogat szombat délután a berlini rangadón.