Aláírt a BEK-győztes német sztárcsapathoz a magyar válogatott csatára

2023.01.27. 10:37

A német labdarúgó másodosztályban szereplő Hamburger SV csapata szerződtette Németh Andrást, a magyar válogatott húszéves csatárát.

A német klub a honlapján közölte, hogy a belga Genk együttesétől érkező csatár 2026 nyaráig szóló szerződést írt alá.

"András egy modern középcsatár, aki nemcsak a támadások befejezésénél kiváló, hanem a játékintelligenciáját tekintve is az" - méltatta az új szerzeményt Jonas Boldt, a második, azaz feljutást érő helyen álló HSV sportigazgatója.

"Tetszik a HSV játékstílusa, a domináns támadófutball. Ez és a vezetőedzővel folytatott beszélgetések teljesen meggyőztek" - idézte a honlap Németh Andrást, aki 20-as számú mezt viseli majd az együttesben.

A HSV a német futball egyik legpatinásabb klubja, amelyik a Bundesliga alapítói közül utolsóként esett ki az élvonalból 2018-ban. Azóta pedig nem tudta visszaverekedni magát a legjobbak közé, tavaly nyáron például a Hertha elleni osztályozón bukott el. Az 1983-ban a Bajnokok Ligája elődjét, a Bajnokcsapatok Európa-kupáját megnyerő csapat jelenleg 17 forduló után 34 ponttal a Bundesliga 2. második helyén áll kettő ponttal a Darmstadt mögött. A HSV vasárnap a 14. helyen álló Eintracht Braunschweiget fogadja a bajnokság második felének első fordulójában.

A 2002 novemberében, Fokvárosban született támadó a Vasasban nevelkedett, majd Belgiumba igazolt, a belga élvonalban éllovas Genkben 2022-ben 21 tétmeccsen lépett pályára, ezeken három gólt szerzett és két gólpasszt adott. Éveken át volt korosztályos válogatottak alapembere, majd tavaly novemberben a felnőtteknél is bemutatkozott és gólt is szerzett a Luxemburg elleni 2-2-re végződött barátságos találkozón.

Sajtóinformációk szerint a HSV 750 ezer eurót (körülbelül 290 millió forintot) fizetett Némethért. A magyar játékos a hamburgiak harmadik téli igazolása Javier Montero és Noah Katterbach után.