Hatalmas szerencséje volt a tökutolsó Vasasnak a Fradi ellen

2023.01.28. 21:31

A magyar bajnokság 17. fordulójában a bajnoki címvédő Ferencváros a Vasast fogadta a Groupama Arénában. A gólnélküli első félidő után a második félidőt végigtámadta a Fradi, de nem tudott betalálni az angyalföldi csapat kapujába. A mérkőzés döntetlennel zárult.

A Ferencváros a legutóbbi öt meccsén csupán a MOL-Fehérvár ellen vesztett pontokat. A bajnokságot vezető Fradi hat NB I-es meccs óta veretlen (5 győzelem, 1 döntetlen), legutóbb október 16-án Mezőkövesden szenvedett vereséget (1–2). A vendég angyalföldiek a legutóbbi meccsüket megnyerték a Mezőkövesd ellen, de a bajnokság utolsó helyezettjének óriási hajrára lesz szüksége tavasszal, hogy megmeneküljön a kiesés elől.

Az első percektől kezdve többet birtokolta a labdát a Ferencváros, és leginkább beadásokkal próbáltak veszélyt teremteni a Vasas tizenhatosán belül. A 21. percben Mercier beadását Sammy Mmaee kissé jobbról, 11-ről méterekkel a bal felső mellé fejelte.

A ferencvárosi Muhamed Besic (j) és az angyalföldi Berecz Zsombor harcolForrás: MTI/Illyés Tibor

A Vasas az első húsz perc után próbált kezdeményezni támadásban, és a 25. percben majdnem megszerezték a vezetést a vendégek: Cipf beadását Szivacski négy méterről a kapu fölé lőtte az elbambuló ferencvárosi védők között. Hosszú percekig zajló mezőnyjáték után a 37. percben Mercier passzát Nguen Tokmac ballal nem sokkal lőtte a léc fölé. A félidőben nem született gól.

A ferencvárosi Samy Mmaee (b) és az angyalföldi Novothny Soma (b2) az OTP Bank Liga 17. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Vasas SC bajnoki labdarúgó-mérkőzésenForrás: MTI/Illyés Tibor

A második félidő elején majdnem megszerezte a vezetést a Fradi:a 46. percben Traoré beadása után Besic lőtt kapura huszonhárom méterről, de a labda csak a felső lécen csattant. Tíz perccel később Mercier pimasz sarkazását Sammy Mmaee jobbal a lécre emelte bő húsz méterről. A 65. percben Wingo lövését védte ki a Vasas kapusa. A Fradi mindent megtett, hogy megszerezze az első gólt a leginkább kontratámadásokra berendezkedett vendégek ellen.

A Ferencváros óriási fölényben játszott az utolsó húsz percben, de sem Vécsei, sem pedig Sammy Mmaee nem tudta megszerezni a mindent eldöntő találatot. A Vasas így értékes egy ponttal távozhatott a zöld-fehérek otthonából.

OTP Bank Liga, 17. forduló