Elutasított német ajánlat: hiába tette ki az első csapatból, a Fehérvár több pénzt akar a válogatott focistáért

2023.01.28. 11:12

A német másodosztályban szereplő Karlsruhe konkrét ajánlatot tett a MOL Fehérvár FC-nek a grúz válogatott Budu Zivzivadzéért, a fehérváriak azonban keveslik a felkínált összeget.

Tiszta vizet öntött a pohárba Budu Zivzivadzéval kapcsolatban Juhász Roland, a MOL Fehérvár FC sportigazgatója a csütörtöki szurkolói ankéton. Kijelentette, hogy a tavaly ősszel a klubbal és a szurkolókkal szemben tiszteletlen grúz labdarúgónak távoznia kell Székesfehérvárról.

A játékos tudomásul vette a vezetőség döntését, ám mert jelenleg is szerződés köti a klubhoz, tárgyalniuk kell a kérőknek a MOL Fehérvárral. A csatárért már tavaly is jelentkeztek külföldi és magyar klubok, ám akkor nem engedték el, s az nso.hu úgy tudja, jelentkezőből most sincs hiány. A német másodosztályú Karlsruhe képviselői a napokban jártak Juhász Rolandnál és konkrét ajánlatot tettek a 28 éves, 15-szörös grúz válogatottért, ám hírek szerint a fehérváriak keveslik az összeget.

Budu Zivzivadze távozna FehérvárrólForrás: molfehervarfc.hu/Tóth Ella

„Valóban jártak a német klub képviselői a MOL Fehérvárnál     – erősítette meg a lap információját Lasa Odiladze, a játékos képviselője.     – S az is igaz, hogy kevesebbet ígértek, mint korábban a St. Pauli. Mivel már mindenki tudja, hogy Budu Zivzivadzénak mennie kell, illetve hogy a nyáron lejár a szerződése, kevesebbet ajánlanak az érdeklődők, holott mi is tisztában vagyunk azzal, hogy az ígért összegnél jóval többet ér. Mégis azon vagyunk, hogy segítsünk a MOL Fehérvárnak az eladásban, reménykedünk a megfelelő megoldásban. Megnyugtató számukra, hogy ilyen esetekben MLSZ és az UEFA egyaránt védi a labdarúgót. Igaz, a grúz csatár számára a legnagyobb védelmet a folyamatos játék és a gólok jelentenék."

Korábbi, izraeli sajtóhírek szerint a Hapoel Beer-Seva is szerződtetné Zivzivadzét. A Fehérvár vasárnap Kecskeméten kezdi el a tavaszi szezont, ám Zivzivadze továbbra sem tagja az első keretnek, az NB III-as csapattal kell készülnie.