Szenzációs Dzsudzsák: a Debrecen kivégezte a Zalaegerszeget

2023.01.28. 18:58

A labdarúgó NB I 17. fordulójában a Debrecen a Nagyerdei Stadionban 3-0-ra nyert a 34. perctől emberhátrányban futballozó Zalaegerszeg ellen.

A hatodik fordulóban, Zalaegerszegen gólgazdag mérkőzést játszott egymással a két csapat, s a kezdés most is ezt vetítette előre. Dzsudzsák remek passza után Szécsi szerzett vezetést, majd nyíltsisakos csatát láthatott a közönség, mindkét oldalon adódtak lehetőségek. Az idő múlásával csökkent az iram, majd egy debreceni kontra során, amikor Mocsi a 16-oson belül meglökte Sóst, Káprály játékvezető 11-est ítélt és piros lapot mutatott fel a zalaegerszegi játékosnak. A döntés elsőre túl szigorúnak tűnt, de miután a videobíró is megerősítette, Dzsudzsák értékesített büntetőjével megduplázták előnyüket a házigazdák, a vendégek pedig megfogyatkoztak.

A szünet után egy nagy védelmi hibát kihasználva - a felszabadítani igyekvő Kálnoki-Kis a kapu előtt nem találta el jól a labdát - Babunski révén tovább növelte előnyét a Debrecen, ezzel végleg eldőlt a találkozó. A folytatásban jellemzően a mezőnyben folyt a játék, újabb gól már nem esett.

A hazai csapat ezzel megelőzte riválisát a tabellán és feljött az ötödik helyre. A ZTE egy héten belül a második vereségét szenvedte el.