Szoboszlai Dominik elárulta a titkát: ez kellett a bombagóljához - videó

2023.01.28. 09:06

Az RB Leipzig Szoboszlai Dominik duplájával 2-1-re nyert otthon a VfB Stuttgart ellen német labdarúgó-bajnokság 18. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén. A meccs után pedig érthető módon nagyon boldogan értékelt a magyar válogatott focista.

A magyar válogatott csapatkapitánya a 25. percben jó 30 méterről szabadrúgásból bombázott a kapuba, majd a 49. percben egy elegáns levételt követően a 16-os vonaláról lőtte ki a jobb alsót. A 22 esztendős középpályás karrierje 8. és 9. gólját szerezte a német élvonalban, érdekesség, hogy az első kettőt is a Stuttgart ellen jegyezte, még 2021 augusztusában.

Szoboszlai Dominik zseniális gólokat lőtt a Stuttgart ellenForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Hendrik Schmidt

Szoboszlai Dominik elégedetten értékelt a lefújást követően:

"Nagyon jó érzés - mondta Szoboszlai a két góljáról. - Az első találatnál volt egy kis szerencsém is. Az volt a célom, hogy eredményes legyek, és a szerencse mellém állt. A második gólnál alacsonyan akartam ellőni a labdát, mivel tudtam, hogy kissé csúszós a pálya. Örülök, hogy két góllal tudtam győzelemhez segíteni csapatot" - tette hozzá a magyar válogatott focista, aki elárulta, köszönettel tartozik David Raumnak.

"Megbeszéltük az első gól előtt, hogy kapura lőjem a szabadrúgást, vagy inkább beadjam. Mondtam neki, hogy lőni fogok, ő pedig annyit felelt, lőjem meg úgy, hogy a labda felpattanjon közvetlenül a kapus előtt. Így tettem, jó sikerült."