Borzalmasan szerepel továbbra is a Fehérvár

2023.01.29. 19:31

A magyar bajnokság 17. fordulójában a Kecskemét hazai pályán fogadta a MOL-Fehérvár csapatát. Az első félidőben Nagy Krisztián góljával a hazaiak szerezték meg a vezetést, majd fehérvári részről a dán Kasper Larsen fejjel egyenlített. A második félidőben Szuhodovszki találatával végleg eldöntötte a meccset a Kecskemét.

Többet támadott az első negyedórában a Kecskemét, a Fehérvár ritkán jutott el ellenfele kapujáig. A folytatásban is a hazai csapat volt kezdeményezőbb, sokszor került a fehérvári 16-oson belülre, és egy ilyen alkalommal szerzett vezetést Nagy Krisztián 15 méterről leadott nagyszerű, jobb külsős lövésével.

A Fehérvár azonban két percen belül egyenlített: Dárdai jobb oldali szöglete után Larsen csúsztatott fejjel a hazaiak kapujába. A vendégcsapat a maradék időben érzékelhetően hatékonyabban szervezte akcióit, mint a játékrész elején.

A kecskeméti Katona Bálint (b) és a fehérvári Lyes Houri harcol a labdáértForrás: MTI/Ujvári Sándor

A szünet után megmaradt a lendülete, emiatt kiegyenlítetté vált a mérkőzés. Mindkét csapat eljutott az ellenfele kapujáig bizonyos időszakokban, és akkor időnként percekig ott tartotta a labdát. Komoly helyzet azonban nem alakult ki, a védelmeket nem tudták zavarba hozni a támadók. A Kecskemét viszont így is újra képes volt vezetést szerezni, mégpedig némileg váratlanul, Szuhodovszki 14 méteres pontos lövésével. A Fehérvár sokat támadott a hajrában, de próbálkozásai meddőnek bizonyultak.

Az újonc csapat továbbra is veretlen otthon, ezúttal az ötödik győzelmét aratta saját közönsége előtt, ezzel megerősítette második helyét.

OTP Bank Liga, 17. forduló