Meglepetés az NB I-ben: a Puskás Akadémia nem tudta kihasználni a Fradi botlását

2023.01.29. 14:57

A Mezőkövesd hazai pályán 1-0-ra nyert a Puskás Akadémia ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 17. - első tavaszi - fordulójában. A miden eldöntő gólt Sztefan Drazsics szerezte. 

A Mészöly Kálmán, Mészáros Ferenc, valamint Pelé emléke előtti tisztelgést követően egy perccel a kezdés után előnybe kerülhetett volna a felcsúti együttes, de Spander közvetlen közelről hibázott egy szögletből.

A gól nélküli első félidő kemény, helyenként durva játékot hozott.

A fordulást követően szinte rögtön előnybe kerülhetett volna a Mezőkövesd, de Nagy Gergő bevetődve közelről hibázott. A 65. percben Tóth Balázs, a vendégek kapusa ajándékozott kis híján gólt az ellenfélnek, ezúttal azonban Drazic ügyetlenkedett a befejezésnél. Tíz perccel a rendes játékidő vége előtt végül előnybe került a Mezőkövesd, a csereként pályára lépő Babunski egy remek megoldás végén hozta kihagyhatatlan helyzetbe Drazsicsot.

A Mezőkövesd meglepetésre legyőzte a Puskás AkadémiátForrás: Puskás Akadémia/Facebook

A hajrában a Mezőkövesd őrizte előnyét, de több veszélyes lehetősége is volt lezárni a találkozót, az eredmény azonban nem változott. Az utolsó pillanatokban még Baluta, a felcsútiak támadója hozott össze magának tíz másodpercen belül két sárgával egy piros lapot.

Kuttor Attila együttese hazai környezetben a legutóbbi öt fellépésén egy döntetlen mellett a negyedik sikerét aratta, míg a felcsúti csapat ebben a bajnoki szezonban mindössze a második vereségét szenvedte el vendégként - még az idény nyitófordulójában a Ferencváros otthonában kapott ki.