Vágólapra másolva!
A 26. percben lefújták a Sepsi OSK meccsét a román bajnokságban, mive a vendég FCU Craiova szurkolói magyarellenes rigmusokat kiabáltak végig a találkozón.

Alig 25 percig tartott a Sepsi OSK első 2023-ban játszott hazai mérkőzése a román élvonalban, a vendég FCU Craiova szurkolóinak magyarellenes rigmusai miatt ugyanis Florin Chivulete játékvezető kétszer is félbeszakította, majd végleg lefújta a találkozót – olvasható a Mandiner oldalán.

A craiovai csapat ultrái évek óta a legbalhésebbak közé tartoznak Romániában, akik saját játékosaikat és vezetőiket is állandóan fenyegetik. Vasárnap délután Sepsiszentgyörgyön pedig szinte egy pillanatig sem érdekelték őket a pályán történtek – igaz, említésre méltó helyzet egyáltalán nem is volt a lejátszott fél játékrész során – hanem szinte kizárólag magyarellenes rigmusokat harsogtak, a helyi hangosbemondó többszöri figyelmeztetése ellenére.

A bíró Chivulete először a 24. percben szakította félbe a mérkőzést, majd egy perccel később az öltözőbe is rendelte a csapatokat.

Tíz perc múlva folytatódott csak a játék, ám mivel a vendégtábor sem állt le a magyarok szidalmazásával, alig 20 másodperc után a játékvezető végleg lefújta a mérkőzést – a román futball történetében egyedülálló döntést hozva. Nézőtéri botrány miatt szakadt már félbe élvonalbeli mérkőzés (a Rapid–Steaua 2008-ban, a játékvezető megdobálása miatt), gyűlölködő „szurkolás" miatt azonban most először.