Nem akármilyen fordulatok a kiesés ellen menekülő Újpest és Honvéd meccsén

2023.01.29. 17:33

A magyar bajnokság 17. fordulójának vasárnapi mérkőzésén az Újpest a Budapest Honvéd csapatát fogadta a Szusza Ferenc Stadionban. Az első félidőben Lukics tizenegyesével a vendég Honvéd szerezte meg a vezetést. A második félidőben Kastrati góljával egyenlítettek a hazaiak, majd Antonov tizenegyesével a vezetést is átvették, és a hosszabbításban Varga góljával végleg eldöntötték a meccset.

Már a 12. percben veszélyeztetett a hazai csapat. Samperio tizennyolc méterről lőtt, de a labda fél méterrel a jobb kapufa mellé ment. A találkozó elején az Újpest volt aktívabb, de az elsú húsz perc után már a Honvéd játszott veszélyesebben.

A 29. percben tizenegyest kapott a Budapest Honvéd: az újpesti Hall kézzel ért a labdába a tizenhatoson belül. A videóbírózás után Lukics állt a labda mögé, és a kapus mozgásával ellentétes irányba, a jobb alsóba  lőtte a labdát. A félidő végén még Lukics egy remek kapáslövést mutatott be a 35. percben, de a labda a kapu fölé szállt. A félidőben több találat nem született.

A második félidőben ismét a Honvéd csapata volt aktívabb támadásban, de az Újpestnek a 61. percben mégis sikerült egyenlítenie: Mudrinszki passza után Kastrati a tizenhatos jobb sarka közeléből remekül lőtt a kapu jobb felső sarkába.

Az újpestiek örülnek a gólnakForrás: Újpest FC hivatalos oldala

Sőt, a 74. percben már a vezetést is átvette a hazai csapat: Csoboth szerzett labdát, majd betört a tizenhatoson belülre, Csirkovics rosszul lépett közbe, és buktatta az újpesti játékost. A tizenegyest Antonov a kapu jobb alsó sarkába rúgta.

A 92. percben Varga szerzett még egy pimasz gólt, és ezzel végleg eldöntötte a meccset az Újpest javára.

OTP Bank Liga, 17. forduló