A Juventusban is megfordult dán focistát igazolhat a Ferencváros

2023.01.31. 14:06

Az olasz transzferguru, Gianluca Di Marzio hivatalos oldalánál tevékenykedő újságíró, Luca Bendoni szerint a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő Ferencváros kölcsönvenné a holland Vitesse-ben játszó dán támadót, Nikolai Baden Frederiksent.

A 22 éves csatárt egyszer már meg akarta szerezni korábban a Fradi, a játékos - aki a Tirolban a 2020-21-es szezonban kölcsönjátékosként megállíthatatlan volt -, másfél éve azonban nem a magyar csapathoz, hanem a holland Vitessehez igazolt.

Az ötszörös U21-es dán válogatott labdarúgó ott az első 12 hónapjában gólerősen játszott, 10 gólt is szerzett, augusztus óta – egyre kevesebb lehetőséget kapva – azonban nem lőtt gólt.

A Fradi szurkolói oldala, az ulloi129.hu úgy tudja, hogy a hír igaz, valóban van ilyen szándéka a Fradinak.

Frederiksen a hazájában Naesby és a Nordsjaelland utánpótlásában nevelkedett, ezt követően 18 évesen az olasz Juventushoz került. Ott a tartalékcsapatig jutott, a torinói együttes kölcsönadta a támadót a holland Fortuna Sittardnak és az osztrák WSG Tirolnak is.

Nikolai Baden Frederiksen hamarosan a Fradihoz igazolhatForrás: Belga via AFP/fotodp.be/David Pintens

A széleken és a középcsatár pozíciójában is bevethető játékos 2021 nyarán igazolt a holland Vitesse csapatához végleg. Az előző idényben 24 bajnokin 7 gólt, míg a mostani szezonban 13 élvonalbeli meccsen 2 találatot jegyzett, viszont augusztus óta nem talált be.