Vadászik a rendőrség a Vinícius-bábut a nyakánál fogva felakasztó szurkolókra - kép, videó

2023.01.31. 10:24

A spanyol hatóságok biztonsági kamerák felvételei és közösségi médiás bejegyzések vizsgálatával igyekeznek beazonosítani azokat, akik egy hídról lelógatták a Real Madrid futballistáját, Vinícius Juniort ábrázoló bábut a múlt héten. 

Az erőszakellenes bizottság a hétfői ülését követően jelentette be, hogy zajlik az ismeretlen elkövetők felkutatása, akik a Király Kupa múlt csütörtöki Real Madrid-Atlético Madrid negyeddöntője előtt a spanyol fővárosban a brazil támadó 20-as mezébe öltöztetett próbababát lógattak le, fölé pedig egy piros molinót akasztottak, amelyen fehér betűkkel a "Madrid gyűlöli a Realt" felirat állt. Az üzenet gyakran megjelenik az Atlético egyik ultracsoportjának transzparensein, ugyanakkor ez a társaság most nem vállalta a felelősséget az akcióért. Az eset kapcsán országszerte klubok és sportági tisztségviselők szólaltak fel elítélve a cselekedetet.

A 3-1-es Real-sikerrel zárult negyeddöntő hosszabbításában Vinícius készítette elő - igaz, nem tudatosan - Karim Benzema vezető gólját, a végeredményt pedig ő maga állította be.

 

"Mindössze egyetlen Madrid létezik, ezt mindenki tudja" - írta a találkozó után Vinícius, hozzáfűzve: "Vini szereti Madridot". objektum

Másnapi nyilatkozatában kiemelte: a szeretet mindig legyőzi a gyűlöletet".

Vinícius az idény során már volt céltáblája rasszista rigmusoknak az Atlético-fanatikusok részéről. Az ezzel kapcsolatos vizsgálatot ugyanakkor lezárta a spanyol állami ügyészség bizonyítékok hiánya miatt, valamint arra hivatkozva, hogy a dalok "egy futballmérkőzés rivalizálásának keretein belül maradtak". Az erőszakellenes bizottság határozata nyomán a Valladolid egytucat szurkolójának ugyanakkor fejenként négyezer eurós bírságot kellett fizetnie, emellett egy évre kitiltották őket sporteseményekről, miután ugyancsak a Real támadóját inzultálták egy decemberi mérkőzés alatt. Hasonló esetről számoltak be az Athletic Bilbao drukkereit illetően a másfél héttel ezelőtti bajnokin.

A 22 esztendős afroamerikai futballista korábban közösségi oldalain fogalmazott meg panaszt annak kapcsán, hogy rasszista támadások érték Európába igazolása óta.