Hosszabbított az Arsenal brazil válogatott csatára

2023.02.03. 11:15

Már negyedik idényét kezdte meg az Arsenalnál a 21 éves Gabriel Martinelli, aki most új, hosszú távú szerződést írt alá a londoni klubnál.

A brazil válogatott támadó már 111 mérkőzésen lépett pályára az Arsenal színeiben, s őt választották a hónap játékosának 2021 decemberében és 2022 januárjában is - derült ki a Nemzeti Sport oldaláról.

Gabriel Martinelli hosszabbítottForrás: AFP/Glyn Kirk

A brazil nemzeti csapatban 2022 márciusában debütáló, már hatszoros válogatott támadó – aki ott volt a katari világbajnokságon és az U23-asokkal megnyerte a tokiói olimpiát is – a mostani évadban 27 mérkőzésen kapott lehetőséget klubcsapatában, ezek közül 19-en kezdőként, s hét gólnál, illetve két gólpassznál jár.

Martinellit az Arsenal még a 2019–2020-as idény előtt szerezte meg az Ituanótól, melynek színeiben már 16 évesen bemutatkozott a felnőttek között, míg az „ágyúsoknál" 2019 augusztusában, a Newcastle elleni mérkőzésen debütált, első gólját pedig egy hónappal később, a Nottingham Forest elleni Ligakupa-mérkőzésen szerezte, ráadásul akkor duplázott.

Martinelli hosszú távú szerződést írt alá az Arsenallal, de a klub azt már nem hozta nyilvánosságra, pontosan meddig szól az új kontraktus.